Fiat va construi Jeep-uri în Rusia
27 Februarie 2012, 14:20
Presa italiană anunţă că grupul Fiat-Chrysler a semnat un acord de intenţie cu Sberbank-ul din Rusia, pentru a construi vehicule Jeep în Rusia. Noua uzină ar urma să fie localizată în apropiere de Sankt Petersburg, iar construcţia ei ar trebui să înceapă cât de curând.

Construcţia uzinei face parte din planul strategic al grupului italin şi partenerul său american, în contextul în care aceştia caută noi pieţe masive de desfacere, iar Rusia este una din pieţele în care modelele Jeep au un potenţial bun de piaţă. În ultimii ani, vânzările acestora în Rusia au avut de suferit din cauza politicilor fiscale ale guvernului rus, care taxează dur importul maşinilor şi favorizează producţia locală.

Acordul semnat între Fiat şi Sberbank – care este o bancă de stat – prevede formarea unei companii comune, în care italienii ar deţine 80%, iar Sberbank va oferi şi o linie de credit substanţială noii companii, de aproximativ 850 milioane euro, pentru construcţia rapidă a uzinei şi dezvoltarea planului de business a acesteia.
La acest moment, se vehiculează că noua uzină va avea o capacitate de producţie de 120,000 de unităţi anual. Ulterior, o a doua uzină ar putea fi construită în apropierea Moscovei.
PiataAuto.mdIlie Toma
3
3,003
COMENTARII (6)
Mihail
Chişinău
la 27 Februarie 2012 - 15:34
stiu italienii undes banii :)

numa moldovenii "desteptii" fug de russia.... care acum hraneste si intreaga europa....

(nu numa moldovenii o numesc MAMA RUSSIE ...dar si intreaga uniune europeana care dependenta de importuri/exporturi)_
0
0
Constantin-Padure.com
Piatra Neamţ, România
la 27 Februarie 2012 - 17:05
Decat sa importe, mai bine sa produca pe loc. Asa cum chinezii fac in EU, asa italienii fac in Rusia. In rest, fara sentimente...
0
0
G e o
Floreşti, Moldova
la 27 Februarie 2012 - 17:17
Formidabil. Poate ca vor fi pentru noi niste reduceri la preturi,asa cred eu..sau degraba sa nu fie MD plina de Jeepuri ka si cum este plina de VAZ-uri :D:D:D
0
0
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 27 Februarie 2012 - 19:51
Ce au de asteptat...? Lasa sa faca bani daca ii duce kapul, mai rau de ceilalti...
0
0
andrei
Roma, Italia
la 28 Februarie 2012 - 23:48
"guvernului rus, care taxează dur importul maşinilor şi favorizează producţia locală". asta esteo o ideie de care trebuie sa duca cont si tarisoara noastra
0
0
Constantin-Padure.com
Piatra Neamţ, România
la 29 Februarie 2012 - 04:26
"guvernului rus, care taxează dur importul maşinilor şi favorizează producţia locală" - majoritatea tarilor procedeaza asa sau ar trebui sa procedeze in acest fel. Daca in Moldova s-ar face masini, probabil ca taxele de import a creste pentru a incuraja producatorii autohtoni. Asta nu mai e un secret pentru nimeni. Totusi logica trebuie dusa mai departe.

Ca exepmu in Moldova avem intreprinderi de imbracaminte si incaltaminte. Asadar, importurile de produse de acelasi tip/categorie ar trebui taxate sever. Ce pretentii avem noi la exporturi daca nu cumparam produse autohtone.

Imi pare rau, poate am un fix. Cand am ocazia cumpar incaltaminte moldoveneasca, sunt client Unite/Moldtelecom chiar daca unii au conceptia "cumpara aia ca e facuta in Europa , bla , bla , bla)
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!