Prima pagină  »  Ştiri  »  Nissan Invitation – noul Note?
7 FEBRUARIE 2012, 09:25
2,021
4
Nissan Invitation – noul Note?
De Valeriu Bahnaru
3
GALERIE FOTO (7 IMAGINI)
Nissan va aduce la Salonul Auto de la Geneva conceptul Invitation, versiunea de serie a căruia ar putea să devină succesorul actualului Nissan Note. Noul concept are un design deosebit de atrăgător, de unde şi numele său, dar vine şi cu o serie de tehnologii de ultimă oră.

Punctul forte al noului concept este, fără îndoială, designul, marcat de linii fluide şi proporţii reuşite. Elementele-cheie pornesc din partea frontală a maşinii, unde blocurile optice par să înconjoare calandrul. În partea inferioară, priza masivă de aer pare să fie inspirată din cea a lui Juke Nismo. Pe partea laterală designul este accentuat de o incizie negativă, în stilul modelelor Opel, dar şi de arcuri musculoase ale roţilor.

În partea din spate, blocurile optice aduc un format cu totul neobişnuit, iar agresivitatea este accentuată de spoilerul situat pe partea superioară a hayon-ului, dar şi de difuzoarele integrate în bara de protecţie. Mai mult ca atât, conceptul aduce şi două guri de evacuare, integrate şi ele în aceeaşi bară de protecţie.

La interior, însă, liniile sunt mult mai fluide, iar pe consola centrală este instalat un display senzorial de dimensiuni generoase.

Sub capota conceptului se ascunde un noul propulsor turboaspirat în 3 cilindri, de 1.2 litri, capabil să dezvolte 98 CP, preluat de pe Micra. Echipat cu acest motor, Nissan Invitation ar putea fi capabil de emisii CO2 mai mici de 100 g/km, fapt care va permite atribuirea emblemei „PureDrive” a mărcii japoneze.

Un eventual model de serie, inspirat de conceptul Invitation, ar urma să apară pe piaţă la începutul anului viitor.
COMENTARII (4)
constantin
Bălţi, Moldova
la 7 Februarie 2012 - 10:50
Foarte dragutza masina.Are un aspect tare futuristik.
0
0
winnetow
Hânceşti, Moldova
la 7 Februarie 2012 - 11:52
spatele aduce a tayota matrix !!!
0
0
Mihail
Chişinău
la 7 Februarie 2012 - 13:20
mie mii jale de NISSAN ca pe spatele lor traeste si industria auto franceza.... :( ... no comment ...nipponsili is nipponsi :)
0
0
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 7 Februarie 2012 - 20:48
Da e frumusika si da Doamne sa fie viitorul Note...
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!