Noi teste EuroNCAP. Jeep Compass ia doar 2 stele, Honda Civic excelează
22 Februarie 2012, 13:21
Planurile celor de la Jeep de a pătrunde în forţă în Europa ar putea fi date peste cap de rezultatele noii serii de teste EuroNCAP, care au fost date publicităţii astăzi. De această dată au fost testate doar două modele noi pentru piaţa Europei – Jeep Compass şi noua generaţie Honda Civic.
Trebuie menţionat şi faptul că din 2012 au intrat în vigoare standarde mai stricte pentru oferirea calificativelor, aşa cum EuroNCAP înăspreşte
standardele cu fiecare nou an, deja de 3 ani încoace. Astfel, pentru ca un vehicul să primească 5 stele în 2012, trebuie să aibă un scor total de 80%, dar nu mai puţin de 80% la protecţia pasagerilor adulţi, 75% la protecţia
copiilor de la bord, 60% la protecţia pietonilor şi 60% primite pentru sistemele de siguranţă de la bord.

Astfel, Jeep Compass a obţinut un rezultat ruşinos la testele de siguranţă europene, având performanţe slabe cam la toate capitolele. SUV-ul testat a fost dotat şi cu airbag-uri laterale opţionale pentru protecţia toracelui, însă chiar şi aşa protecţia oferită ocupanţilor a fost foarte slabă, mai ales la impactul lateral cu pilonul. Compass a reuşit să obţină un scor de doar 61% la protecţia adulţilor la bord şi 76% la cea a copiilor, sinurul capitol la care Compass s-a încadrat în limitele dorite de oficialii organizaţiei europene.

La protecţia pietonilor, SUV-ul american cu faţă colţuroasă a
obţinut doar 23%. EuroNCAP a
ţinut să menţioneze că, deşi SUV-urile compacte devin tot mai populare în Europa, majoritatea constructorilor reuşesc să le asigure caracteristici mult mai bune de protecţie a pietonilor.
Şi în fine, pentru echipările de siguranţă Compass a primit doar 43%.

Pe de altă parte, noua Honda Civic a avut o performanţă excelentă la testele de siguranţă, reuşind să ia calificativul maxim de 5 stele. La protecţia adulţilor, Civic a obţinut un scor de 94%, la cea a copiilor – de 83%, la protecţia pietonilor – 69%, iar pentru sistemele de siguranţă Civic a primit un scor onorabil de 86%.

EuroNCAP nu a ezitat să înucajeze modelul japonez, declarând că Civic a reuşit să se impună printre lideri la
siguranţă într-un segment cu o concurenţă extrem de dură.

În urma înăspririi condiţiilor de atribuie a calificativelor, EuroNCAP a mai menţionat şi lista modelelor testate anul trecut, scorurile cărora le-ar fi obţinut un calificativ de 5 stele chiar şi în contextul noilor reguli. Astfel, modelele calificate automat sunt BMW Seria 1, BMW X1, Ford Focus, Ford Ranger, Mercedes-Benz M-Class, Nissan Leaf, Subaru XV şi Volvo V60.
PiataAuto.mdIlie Toma
2
2,797
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (2)
petro
Chişinău
la 22 Februarie 2012 - 13:59
redactia piataauto de ce asa slab cu stirile?noi dorim stiri noi, daca cintstit multe le gasesc pe publika.md dar vreaau sa le vad anume aici.
0
0
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 22 Februarie 2012 - 21:06
Oare ce le-a inkurcat de au ajuns la asa un rezultat parshiv?
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!