Prima pagină  »  Ştiri  »  Premieră: noul Mitsubishi Outlander
10 FEBRUARIE 2012, 08:56
2,396
5
Premieră: noul Mitsubishi Outlander
De Valeriu Bahnaru
6
GALERIE FOTO (1 IMAGINI)
Mitsubishi a dezvăluit prima imagine cu noua generaţie Outlander, model care va debuta public în luna martie, la Salonul Auto de la Geneva. SUV-ul Mitsubishi capătă forme modificate substanţial şi renunţă complet la agresivitatea grilei „Jet Fighter”.

Noua generaţie Outlander a fost prefaţată conceptul PX-MiEV II, prezentat în toamna lui 2011 la Salonul Auto de la Tokyo, iar versiunea de serie aduce forme uşor perfecţionate ale acelui concept. Japonezii îşi descriu noul design ca fiind „solid, simplu şi sigur”, fapt care ne face să credem că grila agresivă a predecesorului său, orientată în unghi negativ, a avut un rol mai puţin prietenos în asigurarea siguranţei la impactul cu pietonii, iar prin noua formă a părţii frontale, Outlander ar putea spera la un punctaj excelent la testele EuroNCAP, care s-au mai şi înăsprit între timp. Totuşi, la general, noul design Mitsubishi lasă impresia unei reveniri la stilul pre-Lancer X, definit la începutul anilor 2000 de designerul Olivier Boule.

Forma părţii spate şi interiorul rămân deocamdată nedescoperite, însă cei de la Mitsubishi ne asigură că în habitaclu se vor regăsi materiale mai calitative, un bord mai moale şi un volan multi-funcţional nou. De asemenea, noul Outlander va putea fi echipat cu un sistem de climatizare bi-zonal, pentru un confort personalizat la bord.

Noua generaţie a SUV-ului japonez va mai îngloba şi o serie de tehnologii noi în materie de securitate, care îl vor face mai mai atractiv pentru publicul din ţările dezvoltate. Astfel, Outlander va fi echipat cu sistem cruise-control activ, precum şi sistem de avertizare la părăsirea involuntară a benzii de circulaţie. De asemenea, Outlander va scana partea frontală a maşinii şi va putea identifica situaţiile cu risc de impact, avertizând iniţial şoferul, iar ulterior şi intervenind în frânarea maşinii pentru evitare sau minimizare a consecinţelor.

Sub capota noului Outlander se va regăsi o variantă actualizată a propulsorului de 2.0 ltri MIVEC, spre bucuria pasionaţilor mărcii japoneze. Acest propulsor are o tradiţie lungă în gama Mitsubishi, fiind în permanenţă perfecţionat, şi regăsindu-se în diverse ipostaze sub capotele mai multor modele şi generaţii, inclusiv şi sub capota lui Lancer EVO.

Sub capota lui Outlander se va mai putea afla şi un propulsor turbodiesel, de 2.2 litri. Acesta din urmă provine de la grupul PSA Peugeot-Citroen, şi a fost instalat şi pe generaţia actuală a lui Outlander. Or, disponibilitatea motorului diesel pe noua generaţie Outlander ne duce la concluzia că în curând vor fi dezvăluite şi în familiile Citroen şi Peugeot noi modele SUV, derivate din noua generaţie Outlander, la fel cum au existat până acum Citroen C-Crosser şi Peugeot 4007.

Totuşi, japonezii au lucrat excelent la ingineria noi generaţii, iar în tandem cu dieselul francezilor, noul Outlander ar putea avea emisii de CO2 de mai puţin de 130 g/km! De asemenea, Mitsubishi a anunţat că noul Outlander va fi disponibil atât în versiuni cu tracţiune faţă, cât şi cu tracţiune integrală. În lista transmisiilor se va regăsi şi o cutie de viteze automată, cu 6 rapoarte.

Vânzările noii generaţii Outlander vor lua startul abia în vară, iar în 2013 Mitsubishi planifică lansarea unei versiuni hibride plug-in, care va putea fi încărcate şi de la prize domestice. Outlander Hybrid va fi motorizat de acelaşi propulsor MIVEC de 2.0 litri, care va fi asistat şi de 2 motoare electrice. În regim pur electric, SUV-ul ar putea parcurge până la 50 km, în timp ce autonomia totală ar urma să depăşească 800 km, cu un consum mediu fascinant, de doar 2.0 litri/100 km şi emisii CO2 de 50 g/km!

Noua generaţie Outlander nu va mai fi produsă şi în Europa, asemeni predecesorului său, ci doar în Japonia.
COMENTARII (5)
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 10 Februarie 2012 - 08:58
Krasavetz... Bine ca au schimbat grila cea stupida. :))
0
0
Bentley
Chişinău
la 10 Februarie 2012 - 12:15
arata bine.
E mai placut decat generatia actuala.
0
0
G e o
Floreşti, Moldova
la 10 Februarie 2012 - 16:44
Intodeuna mi-a placut aceast marca si stiu ca isi merita banii...
0
1
G e o
Floreşti, Moldova
la 10 Februarie 2012 - 16:45
rau ca nu va fi produsa sin in Europa...
0
1
constantin
Bălţi, Moldova
la 11 Februarie 2012 - 10:43
GHITON
Parerea mea ca e foarte bine ca e produs in Japonia v-a fi mult mai bine asamblat.In genere am citit atest articol cu o deosebita placere si astept noutati in continuare la noul Outlander.
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!