Geneva 2012: Invitaţia japoneză – Nissan Invitation
11 Martie 2012, 18:00
Nissan a adus la Salonul Auto de la Geneva conceptul unui viitor automobil de serie compact, realizat într-o manieră de design expresivă şi deosebit de dinamică.

Nissan Invitation măsoară 4,150 mm lungime, 1,740 mm lăţime şi 1,470 mm înălţime. Iniţial, presupuneam că Invitation se va transforma în viitoarea generaţie Nissan Note, a cărei schimb este aşteptat în viitorul apropiat. Totuşi, înălţimea mică se potriveşte mai degrabă unui hatchback urban, decât unui van compact.
Nissan declară că viitorul model de serie va ocupa nişa segmentului B în Europa şi va fi comercializat alături de Juke şi Micra – două modele de dimensiuni apropiate lui Invitation. Este certă deja şi perioada lansării viitorului model de serie – acesta îşi va face apariţia în Europa la începutul anului viitor, fiind adus la viitoarea ediţie a Salonului de la Geneva.
Dacă modelul de serie va păstra dinamismul şi energia formelor conceptuale, atunci are toate şansele să marcheze un succes formidabil în Europa, împreună cu Juke şi Qashqai, mai ales că noua Micra pare să fi dezamăgit oarecum publicul de pe bătrânul continent. Iar Invitation pare să le ofere ingredientele necesare europenilor: design expresiv, calitate a
materialelor, şi mai ales, o posibilă asamblare în Europa, la uzina din Marea Britanie.

Nissan Invitation împarte şi platforma tehnică cu Micra, aducând o suspensie de tip McPherson în faţă şi o bară de
torsiune spate, a cărei dimensiuni compacte păstrează mai mult spaţiu pentru pasageri şi portbagaj. Totuşi, bara de torsiune înseamnă de obicei şi o manevrabilitate mediocră, chiar dacă Nissan promite un model extrem de agil. Dar, până la urmă, vorbim de un
automobil compact urban, iar designul plin de energie, cooptat cu un preţ corect, vor fi atributele care îl vor recomanda cu adevărat în faţa clienţilor.
PiataAuto.mdRedacţia PiataAuto.md, din Geneva
4
2,984
GALERIE FOTO (6 IMAGINI)
COMENTARII (2)
G e o
Floreşti, Moldova
la 11 Martie 2012 - 18:20
Frumos dar spatele imi aminteste putin de Renault Megane,dar mai are unele nuamte su de la Scenic
0
0
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 11 Martie 2012 - 21:50
Daca va pastra majoritatea liniilor, va avea un look mult mai placut ka Note, de aici si "spros". :))
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!