Geneva 2012: Opel Ampera este „maşina anului 2012”
11 Martie 2012, 12:11
Premiul „Maşina Anului” în Europa era desemnat întotdeauna în luna decembrie, însă în 2012 a intervenit o schimbare majoră. Se pare că, de acum încolo, „maşina anului în Europa” va fi anunţată la Salonul Auto de la Geneva, iar 2012 a fost primul an în care marele câştigător a fost dezvăluit în lumina reflectoarelor geneviene.
Opel Ampera este maşina anului 2012 în Europa, împreună cu fratele său de platformă, Chevrolet Volt. Ca întotdeauna, câştigătorul a fost desemnat de un juriu profesionist larg, format din jurnalişti auto (59 la număr în 2012) din 23 de ţări europene. Opel Ampera a acumulat un scor de 330 de puncte, detaşându-se în faţa lui
Volkswagen up! (cu 281 puncte) şi Ford Focus (cu 256 puncte). În total, 35 de automobile recent lansate au fost analizate, criteriile esenţiale fiind designul, confortul, performanţa şi în special tehnologiile inovative şi eficienţa – capitole la care Opel Ampera excelează.

Şeful Opel, Karl-Friedrich Stracke, s-a arătat profund recunoscător pentru înalta distincţie oferită modelului Opel, apeciind că, prin acordarea premiului unui vehicul atât de revoluţionar, juriul a recunoscut valoarea deosebită şi direcţia corectă a tehnologiilor lui Ampera.
Nu doar juriile specializate apreciază noul Opel Ampera, însă. Recent, Opel a anunţat că numărul de comenzi primite pentru Ampera a atins cifra de 7,000 de exemplare în doar câteva luni de la lansare, în timp ce prognoza producătorului pentru întreg anul 2012 era de 10,000 de exemplare. Livrarea
către clienţi a început în luna
februarie, conform planului iniţial, iar
cu 7,000 de maşini electrice
comandate spre achiziţie, Opel va
avea în curând dreptul să se califice
drept producătorul cu cele mai
multe maşini electrice vândute în
Europa!
Vă amintim că PiataAuto.md a avut ocazia să efectueze de curând un test drive special cu Opel Ampera, în Danemarca şi Suedia. Testul drive îl puteţi citi aici.
PiataAuto.mdRedacţia PiataAuto.md, din Geneva
4
2,921
GALERIE FOTO (4 IMAGINI)
COMENTARII (3)
G e o
Floreşti, Moldova
la 11 Martie 2012 - 12:41
mama draga nici nu m-am asteptat ca acesta masina sa ajunga maisna anului. De la inceput credeam ca o sa fie VW Up pentru ca erau fosrte fosrte multe stiri desre acea maisna,si m-am gindti si eu caci acum cu criza aceasta acestea maisni sunt niste prieteni buni cu buzunarul proprietarului. In fine ma bucur pentru ca si Opel a putut sa faca asta Bravo lor.
0
0
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 11 Martie 2012 - 14:15
Europenii vad ca s-au perecliucit la "ghibritzi"... :))
0
0
Igor
Chişinău
la 11 Martie 2012 - 15:13
2 premii in 4 ani?!. KEEP IT UP, OPEL!
0
1
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!