Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Geneva 2012: Opel Ampera este „maşina anului 2012”

11 Martie 2012 - 12:11
Ilie Toma
Geneva 2012: Opel Ampera este „maşina anului 2012”
Premiul „Maşina Anului” în Europa era desemnat întotdeauna în luna decembrie, însă în 2012 a intervenit o schimbare majoră. Se pare că, de acum încolo, „maşina anului în Europa” va fi anunţată la Salonul Auto de la Geneva, iar 2012 a fost primul an în care marele câştigător a fost dezvăluit în lumina reflectoarelor geneviene.

Opel Ampera este maşina anului 2012 în Europa, împreună cu fratele său de platformă, Chevrolet Volt. Ca întotdeauna, câştigătorul a fost desemnat de un juriu profesionist larg, format din jurnalişti auto (59 la număr în 2012) din 23 de ţări europene. Opel Ampera a acumulat un scor de 330 de puncte, detaşându-se în faţa lui

Volkswagen up! (cu 281 puncte) şi Ford Focus (cu 256 puncte). În total, 35 de automobile recent lansate au fost analizate, criteriile esenţiale fiind designul, confortul, performanţa şi în special tehnologiile inovative şi eficienţa – capitole la care Opel Ampera excelează.

Şeful Opel, Karl-Friedrich Stracke, s-a arătat profund recunoscător pentru înalta distincţie oferită modelului Opel, apeciind că, prin acordarea premiului unui vehicul atât de revoluţionar, juriul a recunoscut valoarea deosebită şi direcţia corectă a tehnologiilor lui Ampera.

Nu doar juriile specializate apreciază noul Opel Ampera, însă. Recent, Opel a anunţat că numărul de comenzi primite pentru Ampera a atins cifra de 7,000 de exemplare în doar câteva luni de la lansare, în timp ce prognoza producătorului pentru întreg anul 2012 era de 10,000 de exemplare. Livrarea către clienţi a început în luna februarie, conform planului iniţial, iar cu 7,000 de maşini electrice comandate spre achiziţie, Opel va avea în curând dreptul să se califice drept producătorul cu cele mai multe maşini electrice vândute în Europa!

Vă amintim că PiataAuto.md a avut ocazia să efectueze de curând un test drive special cu Opel Ampera, în Danemarca şi Suedia. Testul drive îl puteţi citi aici.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (4 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter