Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Geneva 2012: premiere BMW din abundență

11 Martie 2012 - 15:52
Ilie Toma
Geneva 2012: premiere BMW din abundență
BMW a venit în acest an la Salonul Auto de la Geneva cu o întreagă suită de premiere. Coupe-uri, hatchback-uri, câteva facelift-uri și chiar lansarea unei noi familii de modele – cu asta se laudă BMW la Geneva.

Să o luăm pe rând însă. O adevărată mostră de design elegant e noua Serie 6 Gran Coupe – versiunea alungită, cu patru portiere, a Seriei 6 Coupe.

Modelul a fost anunţat încă în luna decembrie a anului trecut, însă primul contact pe viu cu publicul l-a avut abia acum, la Geneva. Trebuie să spunem că eleganţa pe care o emanau pozele oficiale se face simţită şi la primul contact real. Seria 6 Gran Coupe pune chiar undeva pe al doilea plan agresivitatea specifică BMW, şi scoate o somptuozitate rară în evidenţă, astfel încât până şi Mercedes-Benz CLS, concurentul său direct, va trebui să dea din coate pentru a-i egala prezenţa puternică.

Maşina măsoară tocmai 5,007 mm lungime, fiind cu 110 mm mai lungă decât o Seria 6 Coupe standard. Noul BMW Seria 6 Gran Coupe va fi disponibil într-o serie de motorizări de top: 640d, 640i şi 650i, cu 313 CP, 320 CP şi 450 CP respectiv.

Tot în zona Seriei 6 rămânem, dar de această dată condimentată cu multă perormanţă. Noul BMW M6 şi-a făcut debutul la Geneva. Ca şi noul M5, M6 a renunţat la motorul V10 de pe generaţia precedentă şi a adoptat un propulsor turboaspirat V8, de 560 CP. Cu ajutorul acestuia, M6 poate accelera de la 0 la 100 km/h în doar 4.2 secunde, iar opţional, viteza maximă poate constitui 305 km/h, în locul tradiţionalilor 250, limitaţi electronic.

BMW a mai adus la Geneva şi versiunile facelift pentru X6, X5 M şi X6 M. Modificările operate au fost cu adevărat minore, reflectându-se în special la formele blocurilor optice faţă şi la structura interioară a celor spate.

O premieră BMW cu adevărat importantă e dată de inaugurarea familiei M Performance Automobiles, care va îngloba modele mult mai performante decât versiunile standard, dar mai accesibile decât modelele diviziei M. Astfel, noua familie de modele a debutat cu versiuni ultra- performante pentru Seria 5 sedan şi touring (M550d xDrive), X5 (X5 M50d) şi X6 (X6 M50d), toate echipate cu un nou propulsor diesel cu 3 turbine. Acesta are o configuraţie tradiţională de 6 cilindri în linie şi o cilindree de 3.0 litri, însă cele 3 turbine îl fac capabil de 381 CP şi 780 Nm.

Partea şi mai captivantă a familiei M Performance e disponibilitatea accesoriilor cu acelaşi nume, care pot fi achiziţionate de proprietarii modelelor BMW, care le pot monta pe automobilele lor, într-un soi de tuning individual. Jante, bare de protecţie, praguri, viniluri – cam toată gama posibilă de accesorii vor deveni disponibile pentru proprietarii BMW-urilor din întreaga lume! Acum, la Geneva, şi-au făcut debutul accesoriile pentru BMW Seria 1, Seria 3 şi Seria 5.

Tot din zona performanţei extreme, la Geneva şi-a făcut apariţia şi un concept numit M135i, care va intra, cel mai probabil, în scurt timp în producţie, şi va ocupa nişa lăsată de actuala Seria 1 M Coupe.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (18 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter