Kia câştigă două noi premii Red Dot Design
16 Martie 2012, 08:44
Se pare că designul coreenilor de Kia este tot mai mult pe placul publicului şi al experţilor. Unul din cele mai dorite premii în domeniul designului este Red Dot Design Award, care a fost iniţiat încă în 1955 şi şi-a câştigat între timp un prestigiu deosebit.

Ei bine, Kia a primit un prim astfel de premiu abia în 2009, pentru designul modelului Soul. În 2010, succesul a continuat cu un nou premiu pentru Venga, iar în 2011 coreeni au primit tocmai două premii Red Dot Design, pentru noul Sportage şi noua Optima.

Acum, în 2012, Kia reuşeşte să obţină încă două noi premii de design, datorită
noilor modele Picanto şi Rio. Producătorul coreean şi-a cumulat, astfel, tocmai 6 premii Red Dot Design în doar 4 ani – o realizare record pentru industrie.

Şeful de design Kia, Peter Schreyer, şi-a arătat profunda satisfacţie faţă de distincţiile obţinute, declarându-se încrezător şi în viitoarele succese ale mărcii coreene. De altfel, Peter Schreyer are o contribuţie majoră în schimbările de design ale celor de la
Kia din ultimii ani, acesta fiind recunoscut ca unul din cei mai talentaţi şi inovativi designeri din lumea auto. Anterior, Schreyer a lucrat pentru grupul VW, proiectând modele precum
primul Audi TT şi Volkswagen Beetle al anilor ‘2000.
PiataAuto.mdIlie Toma
3
1,910
GALERIE FOTO (8 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
TESTE DRIVE DE CARE AŢI PUTEA FI INTERESAT
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!