Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Mercedes-Benz inaugurează prima sa uzină din Ungaria

30 Martie 2012 - 08:02
Ilie Toma
Mercedes-Benz inaugurează prima sa uzină din Ungaria
Ieri, 29 martie, Mercedes-Benz a inaugurat prima sa uzină din Ungaria, situată în regiunea Kecskemet. Istoria noii uzine porneşte în anul 2008, atunci când Daimler îşi anunţase intenţia de a construi o nouă uzină în sud-estul Europei, iar printre ţările luate în calcul pentru alegerea locaţiei figurau România, Polonia şi Ungaria. Vecinii de peste Prut au avut speranţe foarte mari în şansele României de a fi aleasă de către Daimler pentru construcţia noii uzine, însă, până la urmă, în vara anului 2008, germanii şi-au făcut publică opţiunea: Ungaria. Atunci cei de la Daimler au anunţat că noua uzină va avea sarcina producţiei viitoarei generaţii a Clasei B, dar şi a altor modele compacte viitoare din gamă.

După mai puţin de 4 ani, cât au durat procedurile birocratice şi construcţia propriu-zisă a uzinei, Daimler a apăsat butonul roşu de pornire a producţiei în noua uzină. La ceremonia oficială au participat Şeful Daimler, Dieter Zetsche, Directorul noii uzine – Frank Klein, şi Primul Ministru al Ungariei, Victor Orban, înconjuraţi de alţi 600 de oaspeţi.

Aşa cum fusese preconizat, primul model produs la uzina din Kecskemet este noua generaţie B-Class, model care se mai produce şi în Germania, la Rastatt – o altă uzină a celor de la

Daimler, specializată în construcţia modelelor compacte. Conform şefului Daimler, existenţa a două uzine focusate spre segmentul compact va permite satisfacerea cererii tot mai mari a automobilelor premium de dimensiuni compacte. Spre exemplu, noua generaţie B-Class, lansată pe pe piaţă în luna septembrie 2011, a înregistrat deja comenzi în număr de peste 100,000 de unităţi, iar uzina din Rastatt nu avea cum să facă faţă de una singură unei cereri atât de ridicate.

De fapt, deşi noul B-Class este un model destul de controversat, acesta se dovedeşte a fi un succes de piaţă în

Europa, cu rezultate ce depăşesc cu mult prognozele celor de la Mercedes-Benz.

Pe lângă noul B-Class, la uzina din Kecskemet vor fi construite în curând şi alte modele. Unul din acestea este un coupe compact cu patru uşi, apariţia despre care presa internaţională speculează de ceva vreme. Se pare că acesta va împărţi platforma tehnică cu noul B-Class şi ar putea să se numească BLS. Construcţia uzinei a însemnat investiţii de 800 milioane de euro din partea celor de la Daimler. În mare parte, beneficiarul major a fost economia ungară, dat fiind că 90% dintre lucrările de construcţie contractate şi materialele achiziţionate pentru realizarea propiectului au fost direcţionate către companii-furnizor din Ungaria. Cu noua uzină, Mercedes-Benz se alătură celor trei producători care deţin uzine în Ungaria: Suzuki, Audi şi Opel.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (22 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter