Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Nissan DeltaWing, racheta pentru Le Mans

16 Martie 2012 - 11:20
Ilie Toma
Nissan DeltaWing, racheta pentru Le Mans
În cursa de 24 de ore de la Le Mans, care va avea loc la 16 şi 17 iunie, tocmai s-a înregistrat unul din cei mai ciudaţi bolizi din întreaga istorie a sporturilor cu motor – DeltaWing. Prototipul vine de la Nissan şi are o siluetă care aduce mai mult a rachetă decât a maşină de curse. Să vedem ce se ascunde în spatele acestui vehicul senzaţional.

DeltaWing este un vehicul competiţional experimental, care va participa în cursa de anduranţă de 24 de ore de la Le Mans, însă nu va figura în clasamentele acesteia. Nissan îşi doreşte să testeze astfel o serie de tehnologii, dar mai ales să aducă o abordare absolut diferă a viitorului sporturilor cu motor.

După spusele şefului Nissan, Andy Palmer, sporturile cu motor au nevoie de idei revoluţionare, întrucât bolizii de curse au devenit mult prea asemănători între ei, iar tehnologiile acestora s-au distanţat foarte mult de cele cu adevărat actuale pentru automobilele de serie.

Prin DeltaWing, Nissan va „arunca” în cursă un motor aproape identic cu cel de serie – şi ne referim aici la motorul turboaspirat pe benzină, de 1.6 litri, prezent pe mai multe modele Nissan. Totuşi, pentru DeltaWing, puterea acestuia a fost mărită până la 300 CP. Conform inginerilor niponi, această putere va fi suficientă pentru ca bolidul să concureze de la egal la egal cu granzii claselor LMP1 şi LMP2.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
GALERIE FOTO (19 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter