Opel Ampera va participa la Raliul Monte Carlo
21 Martie 2012, 08:04
În cadrul interviului recent, acordat redacţiei noastre, şeful Opel, Karl-Friedrich Strake, a menţionat că există mai multe oportunităţi neexplorate pentru compania pe care o conduce. Se pare că una din aceste oportunităţi devine vizibilă. Opel face un anunţ istoric, declarând că va înrola 6 exemplare Ampera în ediţia din acest an a Raliului Monte Carlo!

Câştigător recent al premiului „Car of the Year” în Europa, modelul electric cu autonomie extinsă al celor de la Opel va concura în versiunea destinată automobilelor cu propulsie alternativă a raliului, care va lua startul la 22 martie în Annecy-le-Vieux, Clermont-Ferrand şi Lugano, urmând a fi încheiat peste 3 zile în capitala statului Monaco – Monte Carlo.

În acest an, în versiunea „verde” a raliului Monte Carlo vor participa 150 vehicule, iar pentru ca un model să se califice, e nevoie ca emisiile CO2 ale acestuia să nu depăşească 115 g/km. Scopul principal al raliului este
parcurgerea unei distanţe maxime la o viteză constantă, cu folosirea unei cantităţi cât mai mici de energie.

Opel Amera poate parcurge o distanţă cuprinsă între 40 şi 80 km pe baza energiei stocată în bateriile sale de 16 kWh. La epuizarea acestora, intră în funcţie un propulsor pe benzină de 1.4
litri, rolul căruia este de a genera electricitate pentru deplasarea ulterioară. Motorul electric al lui Ampera dezvoltă o putere de 150 CP şi un cuplu de 370 Nm, fapt care îi permite modelului să accelereze de la 0 la 100 km/h în 9 secunde şi să atingă o viteză maximă de 161 km/h.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
2,798
COMENTARII (2)
G e o
Floreşti, Moldova
la 21 Martie 2012 - 14:08
Asa si ma gindeam ca ca daca acesta masina este masina anului atunic numaidecit o sa participe la un rally.
0
0
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 21 Martie 2012 - 19:27
Ap asa... asa... daca Prius a facut un exemplar cu tenta sportiva, tre si ceilalti sa mai traga la xerox... :))
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!