Un Ferrari unic pentru Eric Clapton
26 Martie 2012, 12:15
Scuderia italiană produce maşini exclusive pentru clienţi exclusivi – asta o ştim cu toţii. Însă chiar şi printre cei mai exclusivişti clienţi se găsesc persoane care îşi doresc o abordare cu totul unică. Unul din aceştia este renumitul muzician Eric Clapton, care şi-a comandat de curând un Ferrari 458 Italia absolut unic. Şi nu vorbim aici de oarecare dotări speciale, care i-ar reda maşinii un aer mai deosebit, ci de însăşi design-ul maşinii, executat într-o manieră retro.
În ciuda plăcuţelor de înmatriculare „SP12 EPC”, bolidul special nu are instalat un motor V12, ci unul V8 standard de 570 CP, identic cu cel prezent pe versiunea obişnuită a lui 458 Italia. Şi asta deşi iniţial se planifica montarea unui propulsor V12. Literele „SP” se descifrează ca „Special Project”. Iar proiectul este unul cu adevărat special, or, bolidul din imagini a fost construit de italieni timp de doi ani pentru muzicianul britanic, iar Eric Clapton a plătit o sumă de 3 milioane de lire sterline pentru el. De aici şi iniţialele EPC din plăcuţele de înmatriculare – Eric Patrick Clapton.

Muzicianul britanic este un împătimit al motoarelor cu 12 cilindri de la Ferrari, dar şi a celor cu cilindrii montaţi opoziţional. Un Ferrari cu un astfel de motor a fost distrus de Clapton într-un incident nefericit. Pe noul său bolid,
însă, instalarea unui propulsor V12 aducea compromisuri inginereşti nemeritate, dar şi dificultăţi în omologarea maşinii pentru drumurile publice. Totuşi, bolidul special Ferrari a fost construit anume în stilul modelului distrus de Clapton – Ferrari 512i Boxer Berlinetta (în imagine). Noua creaţie a fost numită 458 BB.
Pe capotă sunt prezente aceleaşi inserţii ca şi la modelul clasic, iar blocurile optice sunt preluate de la Ferrari Enzo. Grila radiatorului este şi ea similară lui 512i BB, la fel ca şi
vopsirea în două nuanţe a caroseriei. În spate, uşiţa care acoperă motorul preia acelaşi stil, iar montanţii spate au fost redesenaţi pentru a completa alura specială a supercar-ului.
Chiar dacă Eric Clapton a plătit o sumă destul de frumoasă pentru noul său bolid personalizaţi, cei de la Ferrari nu s-au ostenit să inventeze şi o formă nouă a jantelor, care s-ar apropia de modelul clasic, prefefând să monteze un set standard de jante de pe 458 Italia.

Deocamdată atât Eric Clapton, cât şi Ferrari, nu fac dezvăluiri oficiale vizavi de proiectul modelului special.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
3,053
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!