Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Zolland 1968 Camaro

23 Martie 2012 - 12:30
Ilie Toma
Zolland 1968 Camaro
În una din ştirile recente despre modele cu tuning, vizitatorii noştri observaseră apariţia unei tendinţe noi de tuning superficial, în care maşinile tunate sunt îmbrăcate cu un set noi de jante, cu câteva inserţii mai agresive şi beneficiază de cel mult o intervenţie electronică la motor. Tuning-ul radical de altă dată, care transforma din rădăcini o maşină, pare să se ivească tot mai rar la orizont. Astăzi, însă, avem o ştire venită tocmai din Suedia, care aduce în vizor un tuning de excepţie.

Creatorului acestuia îi spune Bo Zolland, care a adus în atelierul său modelul din 1968 a lui Chevrolet Camaro – una din cele mai memorabile ediţii ale muscle-car-ului american. După cum declară Zolland, doar partea mediană a maşinii a rămas intactă, în timp ce partea frontală şi cea din spate au fost modificate radical.

Nu au fost uitate nici pragurile laterale, care au primit guri de evacuare agresive în apropierea roţilor spate. Zolland a instalat şi o suspensie nouă pentru Camaro, care i-a coborât semnificativ garda la sol. În spate, şi-au făcut loc blocuri optice circulare, fapt care aminteşte mai mult de Corvette, decât de Camaro-ul original. Analogiile cu Corvette nu se opresc aici, însă, pentru că Zolland a preluat întregul substrat tehnic al creaţiei sale de pe actualul model Corvette, inclusiv elemente de suspensie şi sistemul de frânare. Sub capota creaţiei de tuning a fost montat un V8 american pur-sânge, din seria LS3.

Bo Zolland va prezenta varianta definitivată a custom-car-ului său în luna octombrie la show-ul de tuning de la SEMA. Până atunci, putem să ne delectăm cu cele câteva schiţe 3D iniţiale, produse de imaginaţia lui Zolland.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (7 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter