Americanii reinventează rezervorul de combustibil fără capac din plastic
26 Aprilie 2012, 13:36
Americanii sunt de multe ori foarte specifici în abordarea maşinilor, însă uneori ne impresionează şi aceştia prin noi descoperiri şi tehnologii. Cadillac, spre exemplu, anunţă că va monta pe noul său sedan de lux – XTS – un rezervor de combustibil de tip nou, care nu dispune de capac din plastic la gura de alimentare.

Eh, dar haideţi să vedem în constă abureala tehnologică. De multe ori, atunci când pistonul de alimentare este scos din gura rezervorului, de pe acesta alunecă picături de combustibil, care ajung pe stratul superior al caroseriei. Combustibilul nu are un efect tocmai bun asupra luciului vopselei în timp. Pe de altă parte, capacul care nu este închis ermetic poate cauza uşoare disfuncţionalităţi temporare ale motorului, iar în unele cazuri se poate aprinde chiar şi indicatorul „Check engine” de pe bord. Efecte nedorite, cu alte cuvinte, pe care americanii vor să le evite cu ajutorul noii tehnologii.

Astfel, atunci când va fi inserat furtunul de combustibil, noul capac se va desface în două mici portiere, etanşate cu cauciuc, care vor permite combustibilul să pătrundă în rezervor. După extragerea acestuia, sistemul etanşează imediat gura rezervorului,
curăţind, în acelaşi timp, vârful pistonului de ultimele picături.

Ei bine, am zis în titlu că americanii „reinventează” această tehnologie şi asta deoarece Ford a fost primul care a lansat acum câţiva ani primul rezervor de combustibil fără un capac din plastic clasic pe mai multe modele Ford şi Lincoln. Doar că acolo sistemul de etanşare a rezervorului are numai o singură uşiţă, în timp ce
Cadillac a pus tocmai două... Mai bine etanşat, deci, dacă e să-i ascultăm pe cei de la Cadillac.

În fine, americanii ne asigură că tehnologia e concepută să funcţioneze pe întreaga durată de viaţă a maşinii fără a manifesta vreo oarecare uzură sau disfuncţie.
PiataAuto.mdIlie Toma
6
3,349
GALERIE FOTO (2 IMAGINI)
COMENTARII (4)
Mihail
Chişinău
la 26 Aprilie 2012 - 15:27
nas spune cai cine stie ce... si nici nu cred cai mare inventie si de mare folosinta...

alte marci au asa tehnologii de mult da nici nu leau spus lumii cas atit de elementare...
0
0
G e o
Floreşti, Moldova
la 26 Aprilie 2012 - 18:29
da eu tot as spune ca nu emare inventatie aici..nu am vazut inca la nimeni sa nu luciasca aripa sau zona unde e capacul rezervorului. totule bine si frumos. Daca om turna in rezervor mai mult si mai des nu o sa se aprinda Check angine. Depinde de rezervor.La unele masini rezervorul fine drept si frinind sau accelerind.pe denivelari combustibilul imbla prin rezervor si poate sa se parinda la orice.dar daca rezervorul e mai plin ap nu os a fie as aprobleme!!
0
0
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 27 Aprilie 2012 - 10:00
Mihai: oricum e bine sa ai asa ceva... cred ca de multe ori ai observat masini pe strada patate sub "liu4ok" si tot praful se depune acolo obtinindu-se o nuanta neagra parca de ulei tehnic prelukrat. Dar daca te murdaresti intimplator cu haina, ce vei avea de zis? "Prostu' cela de zapravshik iar ii bat si o dat pe alaturi..." :-)
0
0
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 27 Aprilie 2012 - 10:00
Evident nu descoperit tricikleta, dar in orice caz e ceva util...
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!