Premieră la Beijing: Mercedes-Benz Concept Style Coupe
20 Aprilie 2012, 07:50
Mercedes-Benz va aduce la Salonul Auto de la Beijing conceptul viitorului său coupe compact, promis încă de la lansarea noii generaţii B-Class.
Ca şi în cazul lui Concept A-Class, exteriorul noului Concept Style Coupe a fost desenat de slovacul Robert Lesnik, care a lucrat anterior în cadrul grupului VW, contribuind la designul unor modele precum Scirocco şi precedenta generaţie Passat.
Noul coupe conceptual aduce o parte frontală foarte similară celei de pe Concept A-Class, deosebite fiind doar bara de protecţie cu o parte inferioară mai profilată şi componentele blocurilor optice. Nu ştim la ce ar folosi, iar în unele ţări ar fi probabil şi
interzis, însă farurile faţă au şi un element de iluminare de culoare roşie. Probabil, e doar un efect special destinat exclusiv conceptului.

În esenţă, silueta conceptului este o replică a formelui lui CLS, coupe-ul
king-size cu patru uşi din gama Mercedes-Benz. Dimensiunile lui Concept Style Coupe sunt destul de compacte: 4,637 mm în lungime, 1,891 mm lăţime şi 1,398 mm înălţime. Partea din spate este încununată de blocuri optice cu forma aripilor de fluture, iar din uşa portbagajului proeminează un spoiler discret. Jantele de 20 de inch, ca şi partea frontală, nu se prea deosebesc de cele ale conceptului A-Class.
Arhitectura maşinii este una similară cu cele ale modelelor B-Class şi A-Class, fiind prevăzută pentru tracţiunea pe faţă, cu motor montat transversal sub capotă. Totuşi, Concept Style Coupe debutează cu tracţiune integrală. Sub capota
conceptului vine cel mai puternic propulsor al lui A-Class, noul benzinar turboaspirat de 2.0 litri şi 211 CP, care este cuplat, la rândul său, la o transmisie automată cu dublu ambreiaj 7G-DCT.
Pentru a oferi senzaţia unui spaţiu mai vast, habitaclul lui Concept Style Coupe a primit un plafon panoramic. Spiritul avangardist al exteriorului se reflectă şi la interior, însă aici se regăsesc şi materiale comune hainelor sport. Pielea albă contrastează cu cea neagră de tip Alcantara, dar şi cu accentele nuanţate de neon. Inserţiile de la bord, la fel ca şi cele două cadrane, sunt realizate din fibră de carbon.

În spate Concept Style Coupe dispune de două fotolii separate de o cotieră masivă, realizată de asemenea din fibră de carbon. O mulţime de alte detalii ale interiorului, precum display-ul masiv al bordului sau consola centrală, sunt preluate direct de pe noul A-Class, cu o uşoară stilizare.

Înainte de debutul de la Salonul Auto de la Beijing de la 23 aprilie, noul coupe conceptual Mercedes-Benz le va face astăzi din ochi vizitatorilor expoziţiei de design avangardist Avant/Garde Diaries de la Los-Angeles, în momentul inaugurării acesteia.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
7
3,382
GALERIE FOTO (31 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (7)
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 20 Aprilie 2012 - 09:22
Salonul nu pare a fi kiar conceptual, dar e frumos n-am ce zice.
0
0
STEFF
Chişinău
la 20 Aprilie 2012 - 10:32
viitorul CLS
0
0
G e o
Floreşti, Moldova
la 20 Aprilie 2012 - 11:09
Mdaaaaaa...super..chiar imi place acest design.
0
0
Eugen
Frankfurt am Main, Germania
la 20 Aprilie 2012 - 11:47
nu e CLS. Merg zvonuri ca versiunea de serie va purta numele de CLA. Dimensiunile conceptului sunt aproape exacte actualei C Class
0
0
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 20 Aprilie 2012 - 14:01
Da, pentru CLS e cam mica la gabarituri...
0
0
kamy
Chişinău
la 20 Aprilie 2012 - 15:43
Farurile di fatza..pur si simplu te lasa cu gura cascata:)..insa interiorul nu impresioniaza..nu se deosebeste foarte mult de cel actual ..
0
0
B.D.
Cahul, Moldova
la 21 Aprilie 2012 - 15:41
masina arata super... da chiar are ceva asemanator cu A-klass, ma bucur ca mai apare un model nou in serie...
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!