La Chişinău a avut loc inaugurarea noului showroom Peugeot
19 Iulie 2012, 07:45
De aproape un an, în Moldova nu exista un distribuitor autorizat funcţional al mărcii franceze. Acum, însă, cu un nou investitor şi un plan de business bine pus la punct, cu o nouă echipă experimentată şi cu susţinerea producătorului francez, la Chişinău şi-a deschis uşile noul distribuitor general autorizat Peugeot în Moldova – compania AUTO CONCORD.
Noul showroom Peugeot este situat în sectorul Botanica al capitalei, pe bd. Dacia 55, cu intrare din str. Grădina Botanică. La aceeaşi adresă funcţionează, începând de astăzi, şi service-ul autorizat Peugeot în Moldova, unde au fost angajaţi unii din cei mai experimentaţi mecanici şi tehnicieni din Chişinău. Astfel, toate automobilele Peugeot din ţară – cu sau
fără garanţie – vor putea fi deservite aici.

În seara zilei de ieri, odată cu
inaugurarea oficială a noului
showroom, invitaţii au avut ocazia să
se delecteze cu gama actuală de
modele Peugeot, printre exemplarele expuse numărându-se şi un minunat Peugeot RCZ.
Atmosfera de la ceremonia de inaugu-
rare a avut un aer de şic francez,
accentuat de acompanimentul muzical
al jazz band-ului prezent la eveniment,
în frunte cu vocalista Geta Burlacu.
Muzicienii nu s-au sfiit să
interpreteze şi o serie de
piese franceze renumite,
recalibrate în ritm de jazz.
După cum afirmă reprezentanţii noului distribuitor Peugeot în Moldova, marca franceză va pune accent în continuare pe preţuri raţionale, un nivel înalt al deservirii clienţilor, dar şi un nivel
impecabil al deservirii tehnice post-vânzare a tuturor modelelelor Peugeot. De asemenea, aceştia au mai declarat că publicul moldovean va avea foarte curând ocazia de a cunoaşte cele mai
noi modele din gama Peugeot, care abia au intrat în producţie – hatchback-ul Peugeot 208 şi sedanul Peugeot 301.
PiataAuto.mdRedacţia PiataAuto.md
10
4,314
GALERIE FOTO (15 IMAGINI)
COMENTARII (21)
Petru Amihalachioaie
Chişinău
la 19 Iulie 2012 - 09:49
Și din nou, la accesarea www.peugeot.md, se deschide automat versiunea in limba rusa, ea fiind si unica! :(
0
2
Igor
Chişinău
la 19 Iulie 2012 - 11:42
da' de ce te deranjaza asta?
0
0
zzz
Donduşeni, Moldova
la 19 Iulie 2012 - 11:48
o alta incercare de a duce de nas producatorul francez?...

petru: s-au potolit probabil doar cu pagina rcz in romana
0
0
Petru Amihalachioaie
Chişinău
la 19 Iulie 2012 - 12:57
Igor, deoarece traim in Republica Moldova, unde limba oficiala este ROMANA, si nu rusa. Asta ar trebui si pe tine de fapt sa te deranjeze.
1
2
Volkswagen
Bălţi, Moldova
la 19 Iulie 2012 - 17:00
Petru Amihalachioaie:De-ar fi macar și în chineză,pe mine nu tare mă deranjează,fiindca nu intru la Peugeot niciodată, mai bine să facă ca lumea să trăiasca bine...
0
1
ionutz turcanu
Paris, Franţa
la 19 Iulie 2012 - 17:01
Volkswagen: da dc nu intri nicodata la peugeot?:)
0
0
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 19 Iulie 2012 - 19:00
Nu dau vre-un Peugeot asa mai nahaliavu oare? :-)
0
0
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 19 Iulie 2012 - 19:02
Petru: I-a trage cu coada ochiului in Constitutie... acolo e stipulata limba moldoveneasca ca limba de stat. Cea romana e peste Prut limba oficiala, dar nici intr-un caz la noi in RM.
3
0
OPC
Chişinău
la 19 Iulie 2012 - 22:32
VB_1One, mai citeste istoria oliaka...
1
3
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 20 Iulie 2012 - 00:20
OPC: Istoria nu are nici-o legatura cu ceea despre ce se vorbeste aici. Tu daca ai capacitatea de a o citi - citeste-o, fiind ca nimeni pe acest pamint nu a reusit inca s-o studieze de la inceput pina la momentul actual. Dar citeste-o pe cea adevarata, dar nu toate prostiile scrise de autorii romani si trimise in RM pentru a ne impaingini mintea. S-a mentionat incorect ca limba oficiala in RM e romana, unde eu ca viitor jurist, am corectat.

Conform Constitutiei RM din 29.07.1994, intrata in vigoare la 27.08.1994, Art. 13, aln. (1) Limba de stat a Republicii Moldova este limba moldovenească, funcţionînd pe baza grafiei latine. Iar conform Art.7 din Constitutia RM, Constituţia Republicii Moldova este Legea ei Supremă. Nici o lege şi nici un alt act juridic care contravine prevederilor Constituţiei nu are putere juridică.
2
0
Constantin-Padure.com
Piatra Neamţ, România
la 20 Iulie 2012 - 03:22
De aia Dumnezeu ne-a dat minte ca sa gandim cu a noastra si nu altii sa gandeasca pentru noi asa cum noi mestecam mancarea si nu altii o mesteca pentru noi.

Poate nu stiati, dar unul dintre cei mai mari lingvisti ai lumii , este Eugeniu Coseriu. Este basarabean de pe langa Balti.

La Facultatea de Litere a Universitatii Suceava , lucrarile dumnealui erau la mare pret ca in toate mediile universitare din tara. Am studiat acolo ...

Eugeniu Coseriu : „a promova sub orice formă o limbă moldovenească, deosebită de limba româna este, din punct de vedere strict lingvistic, ori o greșeală naivă, ori o fraudă științifică. Din punct de vedere istoric și practic este o absurditate, o utopie și din punct de vedere politic e o anulare a identității etnice și culturale a unui popor și deci un act de genocid etnico-cultural”.

Americanii, australienii, neo-zeelandezii vorbesc limba engleza , mexicanii, argentinienii, peruanii si chilienii vorbesc limba spaniola etc etc etc

In cel mai rau caz, basarabenii vorbesc limba romana moldovenasca asa cum americanii vorbesc engleza americana dar in fond este vorba de acelasi lucru.

Eu NU am avut nevoie de translator niciunde prin Moldova asa cum nici sotia mea moldoveanca prin Romania.

Exista carti si multe ale surse de informare care pot confirma adevarul istoric si nu ineptiile unor politicieni care isi vad doar de interesele proprii.

P.S. - Cine are tupeul sa se dea mai destept decat Eugeniu Coseriu ?
1
2
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 20 Iulie 2012 - 13:14
Hai sa ascultam ce scriu toti prostii si kum se dau cu parerea... Eminescu o fost un narcoman si un cur*ar in tot sensul cuvintului, iar cind i se afumau creierii incepea a scri poezii despre tot felul de iluzii si eroi imaginari ce-i veneau in minte in acel timp... iar noi amu tre sa-i acordam titlul de "Luceafarul literaturii"... daca asa e treaba, dc sa nu acordam asa titlu si tuturor detinutilor care fumeaza iarba prin penitenciare si scriu versuri, ies la libertate si se fac rapperi. Haideti sai numim si pe ei artisti imeriti ai poporului... Ce ziceti daca melodiile trupei de hip-hop "PARAZITII" din Romania, am numi-o "Muzica de suflet"? Ce ziceti despre Esenin sau Puskin? Iarasi niste alcoolici si niste curvari... se imbatau, umblau cu balurile in compania unor curv*shoare, apoi a doua zi so4ineu "kapodopere" si acum i-au proslavit in ceruri...

Nu ma dau mai destept ca nimeni, insa am si eu o parere... Asa si cu acest Coseriu... cine stie cine mai era si el. Dar pina la urma fiecare are dreptul la parerea personala si dreptul la replica... eu pot sa zik de exeplu ca in MD este limba chineza cea oficiala... e dreptul meu, insa conform Constitutiei nu e asa. Acest Coseriu poate sa considere ce va dori el, asta nu inseamna ca asa e, deoarece nu are putere juridica.
2
0
Volkswagen
Bălţi, Moldova
la 20 Iulie 2012 - 15:25
VB_1One :Ahahah :DDDDD
0
0
G e o
Floreşti, Moldova
la 20 Iulie 2012 - 18:29
Constantin chiar ca esti din padure.....cine eugeniu acela mai? eu prima data aud de el....ce daca a zis un prost o prostie trebuie sa facem toti cum zice el? Cunosc o persoana care a fot in Roamania si Romanii cind auzeau cum vorbeau moldovenii atunci ei nu intelegeau ce vb noi...si cum tu poti sa spui ca noi vorbim romana? Da am citi si eu in Constitutie ca limba de stat e Moldoveneasca mai.Daca aveti pritentii atunci luatica "koltzunii" sh duceti-va in Roamnia si os a vorbiti romana pina cind o sa va cada dintii tinganilor....odata cineva a mai siz de tigani si altcineva sa suparat si a plecat de pe site..poate luati exemplu?
3
1
Volkswagen
Bălţi, Moldova
la 20 Iulie 2012 - 18:45
VB_1One :Ian raspunde,viitorule jurist:De ce în școli nu e limba Moldovenească,da Romana???
0
0
Petru Amihalachioaie
Chişinău
la 20 Iulie 2012 - 19:55
VB_1One, de fapt pe mine m-a deranjat ca la accesarea site-ului respectiv, continutul apare by default in limba rusa, si nu in romana sau moldoveneasca (fie si asa, daca ziceti). Iar acum, o intrebare offtopic: ai putea sa-mi aduci niste argumente bine definite si sa-mi spui care ar fi diferenta dintre limba romana si limba moldoveneasca? :)
0
1
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 21 Iulie 2012 - 00:01
Petru: Limba moldovenească, alături de vlahă (în nord-vestul Bulgariei şi în Voievodina), de cea valahă (rebotezată oficial „română” în jumătatea a două a veacului al XIX-lea, astăzi fiind limba de stat a României), de cea dalmată (a dispărut în veacul al XIX-lea) etc., alcătuiesc un grup aparte de limbi.

Limba moldovenească şi cea română sînt aceeaşi limbă, dar pe parcursul existenţei statului România în această limbă au fost introduse, adesea nejustificat, cuvinte din alte limbi.

Limba moldovenească, moldava lingua, молдавский язык, este idiomul despre care s-a scris de acum în veacul al XVII-lea (Gr. Ureche, Miron Costin) şi la începutul secolului al XVIII-lea (Dimitrie Cantemir). Astăzi limba moldovenească, limba naţională a poporului moldovenesc, este limba de stat a Republicii Moldova.

Limba moldovenească este cea mai veche, ca glotonim, dintre idiomurile de la sud de Dunăre, de la sud şi de la Est de Carpaţi. În limba moldovenească s-au făcut primele traduceri de acum în veacul XVI, au fost scrise texte desfăşurate: istorii ale Moldovei, lucrări ştiinţifice etc. Ea este singura din grupul său lingvistic, căreia i-au fost consacrate studii ştiinţifice Pentru limba noastră moldovenească (Gr.Ureche, 1635; M.Costin, 1677). Limba moldovenească este unica, vocabularul căreia este tîlcuit în alte limbi din secolul al XVII-lea: Dicţionarul grecesc-slavon-moldovenesc-latin de Nicolae Milescu-Spataru (1672), Vocabulario italiano-moldavo (1719) de Silvestro Amelio.

În aspect sociolingvistic limba moldovenească este de sine stătătoare – în sensul funcţionării libere şi independente – limbă a naţiunii moldoveneşti, avînd o structură tipică oricărei limbi naţionale dezvoltate, adică dispunînd de un standard propriu literar şi scris, de o formă specifică a vorbirii literar-colocviale, în corelare cu formele cotidiene de vorbire şi cu graiurile ariei naţionale moldoveneşti.
0
1
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 21 Iulie 2012 - 00:12
Volkswagen: Adreseaza-i intrebarea respectiva lui Sleahtitchi, nu mie, caci nu eu sunt ministrul invatamintului...
2
1
Constantin-Padure.com
Piatra Neamţ, România
la 21 Iulie 2012 - 03:09
Eu, noi si Redactia in ce limba comunicam aici pe site ? Romana sau "maldavineasca" ?
1
2
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 21 Iulie 2012 - 13:41
in limba malgasha...
3
0
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 21 Iulie 2012 - 13:45
Eu personal vb limba statului in care lokuiesc, voi treaba voastra.

PS: ce fel de limba mai e si cea maldavineasca, sau ai avut in vedere limba moldoveneasca, dar facind greseli ortografice?
3
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!