Sedanul pentru drumuri rele: Peugeot 301
26 Iulie 2012, 11:12
Producţia noului Peugeot 301 tocmai a început la uzina din Vigo, Spania. Modelul a fost conceput pentru regiunile cu drumuri departe de a fi perfecte. Ne recunoaştem cumva în acest tablou şi noi? Să vedem, deci, ce are de spus noul sedan francez...

Da, Peugeot chiar declară că a conceput un model capabil mai ales să reziste drumurilor proaste şi condiţiilor dure de exploatare, chiar dacă designul maşinii e unul modern, inspirat din liniile fratelui mai mare, Peugeot 508. Pentru ca noul sedan compact francez să facă faţă condiţiilor dure, acesta a beneficiat de o suspensie cu construcţie ranforsată, dar capabilă să absoarbă chiar şi şocurile foarte dure de pe carosabil, asigurând un confort sporit la bord. Întregul tren de rulare este gândit pentru a rezista unor astfel de condiţii, de fapt.

Pentru fixarea a o mare parte din componentele sedanului, Peugeot a ales să folosească şuruburi speciale, sporind astfel şi robusteţea maşinii. Filtrul de aer al motorului va fi şi el unul special, capabil să absoarbă mult mai eficient cantităţi mari de praf şi umiditate.
În habitaclu, sistemul de aer condiţionat va fi unul pe bază de compresor electric şi va dispune de funcţie AC MAX pentru ţările cu climă toridă. În ţările cu climă rece, Peugeot va echipa sedanul cu parbriz cu încălzire.

Francezii spun că inginerii au efectuat 4 milioane de kilometri de test cu noul sedan înainte ca acesta să fie desăvârşit şi pregătit pentru producţie. Astfel, în rezultat, unul din punctele forte pe care va miza noul model va fi fiabilitatea şi durabilitatea de excepţie.

Noul Peugeot 301 va oferi, însă, şi un spaţiu generos în habitaclu, fiind conştient că în regiunile spre care ţinteşte, acest atribut e unul esenţial. Graţie unui ampatament de 2,650 mm şi a unei lungimi de 4,440 mm, noul sedan va asigura cu spaţiu vast atât pasagerii faţă, cât şi cei de pe
bancheta spate. Volumul portbagajului este şi el unul record – de 640 litri!

Noul sedan va ajunge şi pe pieţele din estul Europei, inclusiv în Moldova.
PiataAuto.mdIlie Toma
2
3,347
GALERIE FOTO (6 IMAGINI)
COMENTARII (11)
Igor
Chişinău
la 26 Iulie 2012 - 11:28
plasticul din salon sa fie de calitate! asta e important... sa nu scirtie la -5 grade...
0
1
Volkswagen
Bălţi, Moldova
la 26 Iulie 2012 - 19:39
Facute pentru ruși...caliatea cred-că lasă de dorit!
0
1
Uberzilla
Bălţi, Moldova
la 26 Iulie 2012 - 20:59
Imi place mult cum arata in interior si la exterior e ok. Mult succes acestui model, sper sa-l vedem in curind pe drumurile noastre.
Dacia, sper ca nu ne va dezamagi cu modelul logan 2 :P
0
0
Uberzilla
Bălţi, Moldova
la 26 Iulie 2012 - 20:59
Imi place mult cum arata in interior si la exterior e ok. Mult succes acestui model, sper sa-l vedem in curind pe drumurile noastre.
Dacia, sper ca nu ne va dezamagi cu modelul logan 2 :P
0
0
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 27 Iulie 2012 - 01:13
Oricum pe la noi nu exista masina mai trainica ca E34 si W124. Vedem ce va arata si Peugeot, insa slaba nadejde ca va ajunge peste 20 de ani sa fie la fel de fiabil pe drumurile autohtone. Dar speram ca pina atunci drumurile se vor face...
0
0
Constantin-Padure.com
Piatra Neamţ, România
la 27 Iulie 2012 - 04:06
NU cred ca o sa faca fata concurentei de la Dacia si Skoda. As dori sa fie dar francezii nu o ofera preturi prea accesibile in ultima vreme.

VB_1One , ai spus ca nu se mai fac masinile ca de pe vremuri. Toata lumea este de acord cu asta. Ce sa-i faci ? Asta-i capitalismul. Multi nu mai tin o masina 20 de ani. O tin 5-6 ani apoi isi iau alta.

Daca mai demult tineam un telefon mobil un an jumate, acum il schimbam chiar si la sase luni.

Despre drumuri, trebuie sa ramanem cu credinta ca cei de la putere (indiferent de cine vor fi) , vor fura mai putin si for face mai mult pentru alegatori. Trebuie sa recunosc ca in unele zone drumurile chiar au fost reparate si chiar un amic mi-a transmis din Chisinau cateva opinii cu privire la asta.

Numai in Durlesti, drumul din zona uzinei chimice e ca dupa razboi. Tot asa, si poate mai rau decat a fost cu 6 ani in urma cand am pus prima data piciorul acolo.

Speranta moare ultima, nu-i asa ?
0
0
constantin
Bălţi, Moldova
la 27 Iulie 2012 - 10:52
VB_1One
Ai uitat probabil de toyota care cred ca face fata nu mai prost decit w124,nu vorbesc de E34 ca e mult maui slab.
Urez succes sedanului frances arata simpatic!
0
0
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 27 Iulie 2012 - 13:49
Constantin: Toyota is fiabile la alte capitole, dar cum sunt drumurile noastre suspensiile lor nu rezista...
0
0
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 27 Iulie 2012 - 14:08
Constantin-Padure.com: da nici la 6 ani unii nu ajung, insa am avut in vedere ca de cind a fost fabrikata masina trec 20 de ani si inka e rezistenta tentatiilor... De asta si am mentionat modelele W124 si E34...
0
0
constantin
Bălţi, Moldova
la 1 August 2012 - 12:45
VB_1One
deloc nu sunt deacord cu tine,anume la suspenzie toyota face furori,care dupa mine bate pe toti la capitolul dat.
0
0
ion
Chişinău
la 28 Decembrie 2012 - 20:07
Eu am ramas dezamagit de toyota, am avut mari probleme,dar asta a fost la mine, inschimb foarte multumit de Peugeot am avut 2 foarte multumit, mi-ar placea sa conduc inca unu 301 sau mai bine 508. Poate parea bizar pentru cineva dar RESPECT pentru masinele Franceze
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!