Premieră: BMW K 1300 S „30 Jahre K-Modelle”
26 Octombrie 2012, 09:26
Seria K a motocicletelor BMW aniversează 30 de ani, oferind ocazia perfectă pentru crearea unei ediţii speciale a modelului curent K 1300 S.

BMW lansa în îndepărtatul an 1983 primul bolid din această serie, numit K 100, care era şi primul BMW echipat cu un motor cu 4 cilindri în linie răcit cu apă. Acel motor era unul deosebit de inovaţional pentru acea perioadă, folosind încă atunci injecţia electronică şi având o arhitectură inedită, cu chiulasa longitudinală şi arbore cotit orizontal. Cinci ani mai târziu seria K primea primul motor cu 4 valve pe cilindru şi primul sistem ABS montat pe o motocicletă de serie.

În 2004 BMW a reluat producţia familiei K cu un nou model – K 1200 S – care dispunea deja de un arbore cotit montat transversal pe direcţia rulării. Familia K a primit şi motoare cu 6
cilindri în linie, pe versiunile K 1600 GT/GL în 2010.

Acum, modelul special K 1300 S “30 Jahre K-Modelle” aduce un omagiu istoriei de succes a familiei K, oferind o combinaţie unică de culori (alb, negru şi roşu) şi o listă lungă de dotări speciale. Suspensia este una cu reacţii ajustabile electronic, iar pachetul de siguranţă include sistem ABS şi sistem de stabilizare automată ASC. Modelul dispune şi de un sistem nou de evacuare, care amplifică sportivitatea sunetului izovât din motorul cu 4 cilindri. De asemenea, la dorinţa eventualilor cumpărători, lista de dotări poate fi suplinită cu alte elemente exclusiviste.
PiataAuto.mdIlie Toma
6
2,879
GALERIE FOTO (3 IMAGINI)
COMENTARII (1)
Robert
Bucureşti, România
la 26 Octombrie 2012 - 22:32
Interesant motorul,mai ales cine stie sa il studieze in mai de aproape.Fiabilitate........???? Hmmm ,nu ma bag in ceea ce nu stiu,insa cred ca se i-au dupa acelasi principiu ca si vehiculele.Chiar nu mai e nevoie sa definesc iarasi...
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!