Premieră: BMW M6 Gran Coupe
13 Decembrie 2012, 08:58
Coupe-ul exclusivist cu patru uşi al
celor de BMW – Seria 6 Gran Coupe –
are acum şi o versiune de performanţă
extremă M. Ca şi în cazul fraţilor M6
Coupe şi M6 Covertible, sub capota
noului M6 Gran Coupe se află un
motor V8 twin turbo de 560 cai-putere
şi 680 Nm cuplu, întreaga forţă
fiind transmisă punţii
spate.
Noul model poate prinde prima sută
după doar 4.2 secunde din momentul
startului, iar viteza maximă este
limitată la plictisitorii 250 km/h.
Opţional, însă, limitarea electronică
poate fi setată pentru a permite
atingerea unei viteze maxime de
305 km/h.
Puterea imensă a motorului este guvernată de o transmisie automată cu dublu ambreiaj şi 7 rapoarte. Aceasta oferă şi funcţia Launch Control, pentru a favoriza starturile cu acceleraţie maximă. Şi deoarece caroseria exclusivistă de coupe cu
patru uşi presupune şi un profil ceva mai diferit a viitorilor posesori, inginerii BMW au setat diferenţialul spate cu alunecare limitată uşor diferit, astfel încât acesta să poată livra tracţiunea cu maximă eficienţă în momentele de
abordare agresivă a virajelor sau de condus pe carosabil alunecos. Cu alte cuvinte, nu drift-urile sunt favorizate, ci aderenţa maximă în viraje şi parcurgerea traseelor de circuit cu timpi minimi.
Noul BMW M6 Gran Coupe va ajunge
în showroom-uri către luna mai a
anului viitor. Preţul anunţat pentru
Germania porneşte de la 128,600
euro, dar producătorul menţionează
că echiparea standard a modelului
va fi una extrem de generoasă.
PiataAuto.mdIlie Toma
4
2,364
GALERIE FOTO (26 IMAGINI)
COMENTARII (12)
Mihail
Chişinău
la 13 Decembrie 2012 - 12:49
decit so laudam mai bine ne gindim la niste planuri de facut rubli sa le cumparam :))
serios agregatu... cred ca bmw o sai lase putin in urma pe MB si Audi ...ca nam vazut ceva noua de la ei :)
impresionat... nu credeam la asa orevenire!
0
1
GRED
Chişinău
la 13 Decembrie 2012 - 14:15
Mihai> Depinde la ce te referi.
La sportivitate castiga Bmw-ul clar!
La Comfort Mercedes este peste Bmw si Audi
Audiul le imbina (sau vrea sa le imbine) pe amandoua, dar asta nu inseamna ca este mai bun. Este PUTIN mai comfortabil decat Bmw-ul si PUTIN mai sportiv decat Mercedes-ul.

Da Masina e SUPER!
0
0
dima
Chişinău
la 13 Decembrie 2012 - 15:24
GRED eu nu stiu ce ai vrut sa spui prin sportivitate, insa M6 GC intrece celelalte masini sport in toate si design si comfort si din pacate si la pret:)))))) o masina sport adevarata trebuie sa fie rigida si cu garda la sol, nici nu poate fi vorba de comfort ca intro berlina de clasa lux, bravo BMW M6 GC, acuma pentru mine M5 F10 este pe locul doi:)))))
0
1
GRED
Chişinău
la 13 Decembrie 2012 - 15:37
Pai am vrut sa spun ca BMW e in singe o masina mai sport decat Audi si MB ... asa e viziunea companiei .. desi corect ar fi sa compari modele separate - nu e corect sa compari BRAND-ul in intregime. Ca MB .. ehe si oho produce si Actros :) si Unimog .... e sportiv oare? :)
0
0
dima
Chişinău
la 13 Decembrie 2012 - 16:06
Unimog:))))))))))))))))))))))) e sport daca vorbim de Raly!
0
0
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 13 Decembrie 2012 - 19:31
Acum M6 il bate pe M5 vazind cu okii... au creat o masina pe cit se putea de buna, reiesind din destinatia acesteia.
0
0
Amator
Chişinău
la 14 Decembrie 2012 - 12:10
Mihai: BMW nul lasa in urma pe MB deoarece ei au un motor cu foarte mare potential 5.5 biturbo AMG care in urmatorii 2-4 ani ii va lasa in urma pe concurentii sai daca acestea nu vor lua masuri radicale.
0
0
Robert
Bucureşti, România
la 14 Decembrie 2012 - 20:08
De acord cu voi baieti,insa ati uitat sa introduceti Lexus si Cadillac.Sunt si ei tot competitori premium.Cadillac ataca prin luxul exclusivist,pe cand Lexus ataca toate segmentele competitorilor.Ca de exemplu : sportivitate,comfort,motoare f economice si eficiente (hybrid) ,fiabilitate mult mai ridicata decat ce ofera concurenta,insa in toate cele din urma tot prin comfort compenseaza.
0
0
dima
Chişinău
la 14 Decembrie 2012 - 22:11
Robert_444 nu vreau sa te supar si sper sa nu faca nimeni isterica tinind parte marcilor japoneze, insa hai sa fim sinceri, in ce emisiune televizata sau jurnale auto, ai vazut sa compare M6 cu lexus sau E65 AMG cu lexus sau audi rs6 cu lexus etc? aceste 3 marci nu pot fi comparate cu nimic, ele sint lideri si nr de articole vindute sau comfortul si fiabilitatea aici nu au nici o importanta!
1
0
Robert
Bucureşti, România
la 15 Decembrie 2012 - 22:18
Nu a fost comparat cu cei trei muschetari fiinda Lexus va castiga sigur din toate perspectivele .E adevarat ca Lexus nu are motoare supersport cum au cei trei insa la celelalte capitole ii sfarama cu brio.Aici vorbind de comfort,fiabilitate ,motoare foarte economice,sisteme de propulsie hybrid foarte avansate,tehnologie ( noile sisteme de climatizare unice in lume cu funtia Nanoe + S-Flow ,,etc ).Hai sa iti spun cum functioneaza acest sistem inventat de japnezi,care a castigat si un premiu fiind desemnat cel mai bun sistem de climatizare din lume pus vreodata pe o masina de lux.'' Sistemul de aer condiţionat sofisticat asigură controlul climatizării numai pentru locurile ocupate, datorită tehnologiei inteligente şi eficiente energetic S-Flow. Tehnologia sa revoluţionară nanoe® nu doar purifică aerul şi dezodorizează scaunele şi tapiţeria, ci chiar hidratează pielea, datorită conţinutului de umiditate din ionii nanoe®, de 1.000 de ori mai mare decât al ionilor convenţionali.''
1
0
dima
Chişinău
la 16 Decembrie 2012 - 09:38
Robert_444 nu te supara , dar esti total neadecvat:)))))
0
1
Robert
Bucureşti, România
la 16 Decembrie 2012 - 10:25
Mey , de ce sa ma supar? .Chiar ai spus ceva adevarat ,la care te-am aprobat ca asa este.Insa exact cum ti-am spus ,nu-i la toate perspectivele ,iar aici tanatnd cont ca Lexus nu prea mizeaza pe '' fumegatoare'' ,ci mai mult pe eleganta sistemelor hybrid.Deci nu putem spune ca este un minus,ca pana la urma si Lexus poate face motoare puternice ca si Mercedes ''AMG'',BMW ''M ''si ,alte asemenea .Ai vazut LS-ul tunat de 650 cp? EEE.....asta este dovada ca se poate ca si Lexus sa aiba motoare f sportive ,insa ei se bazeaza pe alt principiu,la care castiga cu brio lasandu-i pe ceilalti rivali gura casca.
P.S : Chiar daca avem pareri diferite,ma bucur ca avem o discutie civilizata :D
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!