Premieră: noua generaţie Skoda Octavia
12 Decembrie 2012, 07:00
Skoda a dezvăluit noua generaţie a celui mai important model al său – Octavia. Acesta întruchipează cu fidelitate noul design al mărcii, început odată cu Skoda Rapid, dar creşte considerabil în dimensiuni.

De fapt, noua generaţie Octavia confirmă ceea ce redacţia noastră afirma încă în testul drive cu Skoda Rapid, realizat de noi acum câteva luni în Cehia. Spuneam acolo că Rapid este uimitor de spaţios, ceea ce înseamnă că viitoarea Octavia va trebui să crească serios în dimensiuni şi probabil şi în preţ, pentru a exclude un fenomen de canibalizare între cele două modele. Iar noua Skoda Octavia se dovedeşte a fi cu tocmai 9 cm mai lungă decât predecesoarea sa, cu un ampatament crescut cu aproape 11 cm, fapt care tinde să o încadreze ca un concurent la hotarul dintre modelele compacte şi cele medii.

Evident, toate aceste creşteri de dimensiuni se reflectă din plin la capitolul spaţiului interior, noul model ceh urmând a-şi bucura ocupanţii cu generozitate în acest sens. Ca şi design exterior, noua Octavia are o siluetă într-atât de asemănătoare cu Rapid, încât necunoscătorii acestor
modele ar putea să intre în dificultate la recunoaşterea celor două modele. Totuşi, cartea de vizită a noii Octavia va rămâne însăşi lungimea sa XXL.
Cel mai eficient motor disponibil se aşteaptă să se regăsească sub capota ediţiei GreenLine. Acolo va fi montat un turbodiesel de 1.6 litri şi
110 CP, care va indica un consum mixt de 3.4 litri/100 km. În total, în lista de motorizări a noii Octavia se vor regăsi patru motoare TSI pe benzină şi alte patru diesel TDI, iar mai târziu
acestora li se va alătura şi o versiune cu propulsie pe bază de gaz natural comprimat. Mai târziu vor exista şi versiuni cu tracţune integrală. Iniţial, cel mai puternic motor va livra 180 CP.
PiataAuto.mdIlie Toma
7
2,864
GALERIE FOTO (6 IMAGINI)
COMENTARII (6)
Kristi
Chişinău
la 12 Decembrie 2012 - 12:07
de frumoasa e frumoasa.. dar kum va fi pe plan tehnic? De exeplu: Superb-ul nou 1.8 TSI consuma 0,8-1 litru ulei la 1000 km si asta nu se vindeca! Sa dea Domnul sa fie ca Octaviile din inceputul anilor 2000.
0
1
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 12 Decembrie 2012 - 17:22
Cea mai frumoasa Octavia a tuturor timpurilor... Kiar merita mult mai multa atentie decit un VW.
1
0
Uberzilla
Bălţi, Moldova
la 12 Decembrie 2012 - 19:17
Au trecut timpurile cind puteai lua Octavie in jur 12k euro. Daca Rapid e 10.000 euro gol golutz skoda octavia va incepe de la 14-15 in sus cred ca... Cam exagerat pentru asa masina.

Am mers la volanul Octaviei A6 2010. Plasticul pe torpedou si pe usi e moale, dar asta de pe usi la denivelarile de pe drum scirtie de doamne fereste! De parca ma aflam intr-o sub-marina la 5km adincime in apa, aveam impresia ca sare de pe usi. Comparata cu Nexia, aceasta din urma e ideal de masina la acest capitol. Acest lucru m-a dezamagit mult si m-am convins inca o data ca calitatea plasticului nu joaca rolul principal in aparitia "greierilor".
0
1
Volkswagen
Bălţi, Moldova
la 12 Decembrie 2012 - 21:36
Salon-ul macar că e împrumutat de la Vw, s-a încadrat destul de frumos.Afară e Skoda Rapid doar că e mai lungă. În principiu s-a primit destul de bine!
0
0
GRED
Chişinău
la 13 Decembrie 2012 - 08:55
Da e frumos! VW degraba o sa ridice Skoda la nivel cu AUDI si vor avea 2 marci premium :) Atentie la spate poza a 3-a. Audi sau nu?
0
0
Mihail
Chişinău
la 13 Decembrie 2012 - 12:45
GRED audi audi... asta vraoiam sa spun si eu sii drept da se putea si mai bine... de la VW (care se da drept cel mai mare grup din europa)..
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!