Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

McLaren P1 îşi etalează eleronul imens la Geneva

7 Martie 2013 - 11:40
Denis Godorozea
McLaren P1 îşi etalează eleronul imens la Geneva
La Geneva a fost prezentat în premieră mondială versiunea de serie a supercarului britanic - McLaren P1. Doar mici modificări au fost făcute conceptului prezentat anterior. Au apărut prize de aer adăugătoare pe bara de protecţie faţă şi cam atât.

Substratul tehnic al supercarului britanic este constituit dintr-o unitate hibridă, ce este formată din propulsor turbo aspirat de 3.8 litri (737 CP şi 720 Nm) şi un electromotor (179 CP şi 260 Nm). Împreună ambele unităţi dezvoltă o putere imensă de 916 CP şi 900 Nm, care este realizată pe roţile din spate cu ajutorul transmisiei robotizate în 7 trepte. Astfel, P1 accelerează până la 100 km/h în mai puţin de 3 secunde, până la 200 km/h în mai puţin de 7 secunde, în timp ce viteza de 300 km/h va fi atinsă în mai puţin de 17 secunde! Chiar şi aşa, viteza maximă este limitată la 350 km/h.

Mândria acestui supercar este eleronul reglabil automat, care poate servi şi drept frână de aer, ridicat aproape vertical. Eleronul poate fi acţionat şi de către şofer, pe porţiuni de drum drept, unde viteza va creşte considerabil – un mod de a trişa, analogic sistemelor DRS din Formula 1.

Mai mult ca atât, pe circuite, eleronul poate dezvolta o forţă de apăsare pe puntea spate de 600 kg! Interesant este şi faptul, că unitatea hibridă poate oferi şi o autonomie de 20 km în regim pur electric – o opţiune bine venită, atunci când îţi faci de cap pe un circuit şi uiţi să te realimentezi.

Astfel poţi ajunge la boxe datorită regimului electric! Vor fi produse doar 375 exemplare, preţul cărora constituie puţin peste 1 milion de euro.

Se zvoneşte, că toate exemplarele au fost deja vândute…
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (13 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter