Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Muscle-car-ul european de la Geneva: Giugiaro Parcour

11 Martie 2013 - 09:28
Ilie Toma
Muscle-car-ul european de la Geneva: Giugiaro Parcour
Giugiaro e o casă de design din Italia, care împlineşte în acest an 45 de ani de istorie, iar cu această ocazie italienii au adus la Geneva un concept de-a dreptul senzaţional: Parcour. În mod evident, numele se înspiră de la aşa-numitul sport urban parcour, inventat în anii ’80 de către David Belle în Franţa, care presupunea capacitatea practicanţilor săi de a sări şi ocoli barierele urbane din beton, astfel încât să ajungă incredibil de rapid la destinaţia dorită. Iar noua creaţie Giuagiaro se află la hotarul dintre un muscle-car şi un SUV, motiv pentru care barierele în calea sa nu ar trebui să fie o problemă.

Giugiaro Parcour e un muscle-car european cu două locuri, cu tracţiune integrală, şi motor amplasat central. Propulsorul este unul de origine Lamborghini – e vorba de renumitul V10 de 5.2 litri, care dezvoltă aici 550 CP. Conceptul italian poate accelera, astfel, de la 0 la 100 km/h în doar 3.6 secunde.

Noua creaţie italiană a fost dezvăluită la Salonul Auto de la Geneva în două intrerpretări – una coupe şi alta decapotabilă. Din păcate, deşi bolidul arată fascinant de bine, cel mai probabil, acesta va rămâne doar o demonstraţie a creativităţii celor de la Giugiaro, care vânează astfel comenzi mult mai practice din partea producătorilor, pentru designul unor modele mult mai obişnuite.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (9 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter