Nurburgring-ul este scos în vânzare pentru 125 mln. euro!
19 Martie 2013, 17:36
După ani de pierderi infinite şi problemele asociate cu datorii imense (350 de milioane de euro), ca urmare a construcţiei centrului de agrement, în iulie 2012 legendarul Nurburgring-ul a dat faliment, iar acum el este pus în vânzare.













Costul pentru întregul complex
de curse va fi de aproximativ 125 milioane de euro! Deocamdată nu se ştie dacă complexul de curse, care
constă din circuitul vechi Nurbiurgring Nordschleife şi circuitul de Grand Prix - Nurburgring GP-Strecke, va fi vândut pe părţi sau ca un tot întreg, dar se ştie că există deja cinci-zece cumpărători potenţiali, care doresc
să facă circuitul privat.
Întrucât discuţia despre eventuala vânzare a Nurburgring-ului se zvoneşte de vreo doi ani, o comunitate independentă de fani numită ”Save The Ring” atrage tot mai multă lume pentru a salva legendarul circuit. Astăzi, 19 martie, are loc o paradă şi un protest sub sloganul "Yes to the Nrburgring" (Da pentru Nurburgring). Potrivit unor rapoarte la protest/paradă sunt înscrise peste 500 de persoane şi alte 4.500 de persoane trebuie să dea răspunsul pentru participare.
Aceasta este o veste foarte trista pentru fanii de automobile din întreaga lume, pentru că însăşi Nurburgring Nordschleife, care a fost numit de Jackie Stewart ca ”Green Hell” (Iadul Verde), este unul dintre cele mai dificile şi interesante circuite din întreaga lume.
Aproape orice fan auto înrăit, visează să dea o tură pe faimosul circuit, care are lungime de 21 km, cel puţin o dată în viaţă.

În cazul în care Nurburgring-ul va fi privat, acest vis nu va mai putea deveni realitate. Şi ce se va întâmpla cu ”cursa” producătorilor auto, care îşi testează automobilele sale aici?
Povestea cu cursa producătorilor a început în 1999, atunci când Porsche a anunţat lumii întregi că noul său 911 GT3 în caroseria 996 a stabilit un timp record pe Nordschleife - mai puţin de 8 minute. De atunci, fiecare producător încearcă să îmbunătăţească timpul de tură, ştergând astfel ”nasul” concurenţilor şi arătând care este potenţialul produselor sale...
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
2,061
COMENTARII (3)
Uberzilla
Bălţi, Moldova
la 19 Martie 2013 - 19:34
Save the ring FTW!
0
1
ghenyg
London, Marea Britanie
la 19 Martie 2013 - 20:01
il cumpara chinezii:)
0
1
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 19 Martie 2013 - 20:21
Yes to the Nurburgring!!!
0
1
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!