Premieră: Mercedes-Benz B-Class Electric Drive
28 Martie 2013, 12:32
Mercedes-Benz a adus la Salonul Auto de la New York versiunea cu propulsie electrică, de serie, a noului B-Class.

Noul model electric are un concept al sistemului de propulsie similar lui smart electric drive, dar adaptat
pentru dimensiunile lui B-Class. Graţie unui set de baterii de mare capacitate şi a unui tren de rulare eficient, noul
B-Class promite să ofere o
autonomie de 200 km!
Electromotorul de sub capotă dezvoltă o putere de peste 100 kW, echivalentul a 136 CP, iar cuplul maxim ajunge la 310 Nm. Mercedes-Benz promite şi un timp de acceleraţie demn pentru noul său model electric, care se va situa sub 10 secunde. Marea majoritate a datelor tehnice încă urmează să fie omologate, dar germanii spun că
noul lor model reprezintă o mostră modernă de automobil electric adaptat în totalitate pentru exploatarea cotidiană în confort şi lipsă de frustrări vizavi de autonomia acestuia. Încărcarea la o priză obişnuită la a bateriei la 50% din capacitate durează mai puţin de 2 ore.
Noul Mercedes-Benz B-Class va ajunge iniţial în showroom-urile americane, către începutul anului viitor, apoi şi în cele europene. Preţurile nu au fost deocamdată anunţate.
PiataAuto.mdIlie Toma
3
2,840
GALERIE FOTO (21 IMAGINI)
COMENTARII (7)
GRED
Chişinău
la 28 Martie 2013 - 14:57
200 km?
Cand vor ajunge la 800-1000 km sa se egaleze macar cu ceia ce se poate de facut cu actualele motoare pe diesel atunci poate ca vor avea mai mare success - dar asa NET
0
2
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 28 Martie 2013 - 17:49
GRED: Foarte corect!
0
0
Eugen
Frankfurt am Main, Germania
la 28 Martie 2013 - 19:31
priectul i de la BMW a face atita tam-tam inainte de lansare dar de B-class electric nu a stiut aproape nimeni si curind va circula pe strazi :)
0
0
ghenyg
London, Marea Britanie
la 29 Martie 2013 - 00:19
GRED:ai dreptate...meortviy plan
0
0
GRED
Chişinău
la 29 Martie 2013 - 00:22
Pai sa vedem. Motorul electric se implementeaza cu ce scop oare? Ecologie? Putere? Comfort? In progresul omenirii nici o data o inventie nu a fost in favoarea ecologiei. Asa ca,,,, mai degraba se va descoperi ceva care va face si mai rau naturii decat monoxidu de carbon. Poate nu in mod direct si nu asa vizibil dar la sigur va fi mai daunator numai ca nu se va vedea imediat asta ci peste ani 100 ... cum a fost si cu petrolul...
0
0
Eugen
Frankfurt am Main, Germania
la 29 Martie 2013 - 12:20
ghenyg: nu cred ca e meortviy plan. Masinile electrice din start sunt destinate celor care parcurg distante mici. In general distanta medie parcursa de un sofer pe zi in lume e aprox. 30 km. Smart electric spre exemplu se vinde foarte bine si trebuie chiar sa produca mai multe masini ca sa satisfaca cererea dar producatorii de baterii nu reusesc sa mareasca productia.

GRED, ai dreptate in mare parte. Resursele de litiu sunt foarte limitate si apoi ce facem cu bateriile expirate? le ingropam in pamint!? Pe de alta parte, in trecut nu se punea problema ecologiei ca acum. De aia mi se pare incorect sa comparam 1:1 trecutul cu prezentul. Sursele de energie regenerabila mi se pare un exemplu bun de inventii pro-ecologie.
0
0
GRED
Chişinău
la 29 Martie 2013 - 14:15
Eugen> Ideia ca inventia sau tehnologia noua la moment nu va avea nici un impact. Se va descoperi problema ecologica peste 30-50 de ani.
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!