Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Surpriza francezilor pentru cursele Le Mans din acest an: Alpine №36

22 Martie 2013 - 15:25
Ilie Toma
Surpriza francezilor pentru cursele Le Mans din acest an: Alpine №36
Renault şi-a făcut publice planurile de reînviere a diviziei Alpine încă anul trecut, prezentând şi un concept spectaculos. Până eventualele modele Alpine îşi vor face loc în toată legea în gama producătorului francez, un prim bolid spectaculos, numit Alpine №36, va demonstra potenţialul sportiv al numelui Alpine în cursele Le Mans 2013, inclusiv în cursa de 24 ore de la Le Mans, dar şi în seriile europene Le Mans ELMS.

De ce Alpine „№36”? pentru că se împlinesc 35 de ani de când bolidul Alpine-Renault A442B a câştigat cursa de anduranţă de 24 ore Le Mans din 1978, după care a defilat triumfător pe renumitul bulevard Champs-Elysees din Paris, în faţa mulţimii care îi admira performanţele. Noul bolid vrea, astfel, să scrie o nouă pagină de istorie, pornind numerotatea de la următorul an aniversar, al 36-lea la număr.

Bolidul va fi condus în cursele ELMS de doi piloţi care se vor schimba între ei – Nelson Panciatici şi Pierre Ragues. La cursa de anduranţă de 24 ore, lor li se va alătura şi Tristan Gommendy, cei trei încercând să termine cursa cu bine, pe o poziţie cât mai bună. Într-o astfel de cursă, de 24 ore neîntrerupte, simpla atingere a liniei de finiş este deja o performanţă remarcabilă.

Pe lângă faptul că noul bold arată senzaţional de bine, haideţi să vedem ce substrat tehnic ascunde acesta.

Şasiul bolidului e unul nou dezvoltat de inginerii renăscutei divizii Alpine. Performanţa e asigurată de cel mai potent motor V8 al alianţei Renault-Nissan – propulsorul VK45, folosit şi sub capota lui Nissan GT-R! Pe noul bolid de curse acesta va dezvolta 500 CP şi va fi cuplat la o transmisie secvenţială cu 6 trepte X-Trac. Cu o lungime de 4.61 metri şi o greutate de 900 kg, Alpine №36 poate atinge o viteză maximă de 330 km/h!
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter