Cele mai bune crossovere ale anului 2013
17 Aprilie 2013, 17:14
Recent, revista britanică "Auto Express" a publicat un top cu cele mai bune crossovere ale anului 2013, care combina caracterul practic al automobilelor de familie, cu aspectul de SUV, fără prea mari pretenţii în off-road. Criteriile de bază pentru jurnaliştii britanici au fost practicismul şi
eficienţa acestora.
Vă prezentăm mai jos 5 cele mai bune crossovere, după părerea revistei britanice, care totodată ocupă şi locurile de frunte şi în ratingul vânzărilor în clasa ”SUV” în primele luni ale anului 2013 în Moldova.

Locul 5 – Dacia Duster

În Marea Britanie preţul unui Dacia
Duster porneşte de la 8.995 lire sterline (10 600 euro). În Moldova, costul unui Duster сu motor pe benzină de 1.6 litri porneşte de la 10.300 euro - un preţ foarte competitiv! Dar experţii britanici recunosc, că nu numai acesta este avantajul lui Duster, dar şi spaţiul generos la interior în pofida dimensiunilor compacte, iar tabloul îl completează caracteristicile bune în off-road pentru versiunea cu tracţiune integrală. În primele 3 luni ale anului 2013, în Moldova au fost vândute 18 exemplare Dacia Duster.
Locul 4 – Nissan Juke

Britanicii consideră, că datorită fratelui mai mare, Nissan Qashqai, popularitatea lui Juke a fost inevitabilă. Modelul îmbină în sine dimensiunile supermini cu un aspect de SUV. Cu toate acestea, Nissan Juke se distinge printr-un design inspirat, cât la exterior, atât şi la interior, precum şi cu o bună manevrabilitate şi un consum excelent. În primele 3 luni ale anului 2013, în Moldova au fost vândute 6 exemplare Nissan Juke.
Locul 3 – Nissan Qashqai

Jurnaliştii de la "Auto Express" menţionează, că la momentul actual Nissan Qashqai este lider de vânzări în segmentul crossover-ilor în Europa. Înlocuind hatchback-ul pe un crossover, Nissan a făcut un pas
incredibil, dar corect, ceea ce justifică şi marele succes pe care-l are acesta. De aceea Qashqai este un trend pe piaţa crossover-ilor. În primele 3 luni ale anului 2013, în Moldova au fost vândute 11 exemplare Nissan Qashqai.
Locul 2 – Skoda Yeti

Skoda Yeti este un concurent pretenţios în segmentul crossover-elor, datorită aspectului său de SUV, unui interior calitativ, o gamă largă de propulsoare şi preţului atractiv. Pentru că Yeti, ca orice altă Skoda, mereu oferă ceva mai mult, decât aşteaptă cumpărătorul.
Chiar şi versiunea de bază are în dotare aer condiţionat şi geamuri acţionate electric. În primele 3 luni ale anului 2013, în Moldova au fost vândute 10 exemplare Skoda Yeti.
Locul 1 – Mazda CX-5

Crossoverul japonez a cucerit inimile experţilor englezi cu tehnologia eficientă ”SkyActive”, care asigură un consum redus şi emisii minime de CO2.
Însă atenţia sporită pentru mediul ambiant nu lasă în umbră alte calităţi ale crossover-ului Mazda CX-5, cum ar fi manevrabilitatea excelentă, spaţiul generos la interior şi calitatea impresionantă a materialelor habitaclului. În primele 3 luni ale anului 2013, în Moldova au fost vândute 6 exemplare Mazda CX-5.
În top 10 celor mai bune crossovere ale anului 2013, după părerea revistei britanice, au ajuns şi astfel de modele precum MINI Countryman, KIA Sportage, Peugeot 3008, Hyundai ix35 şi Opel Mokka.
PiataAuto.mdRedacţia Piataauto.md cu referire la DAAC Hermes
1
5,955
COMENTARII (10)
Robert
Bucureşti, România
la 17 Aprilie 2013 - 17:29
Nissan, Mazda si Duster evident. Pe acestea le-as alege.
1
2
GRED
Chişinău
la 17 Aprilie 2013 - 18:18
Qashqai si Mazda!!!

Cand vad un Juke sau Micra pe strada ma umfla rasul :)
2
2
ghenyg
London, Marea Britanie
la 17 Aprilie 2013 - 18:23
skoda si mazda!!
1
0
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 18 Aprilie 2013 - 15:54
Japoniada la putere! :-)
0
1
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 18 Aprilie 2013 - 15:58
GRED: pe tine te umfla risul, dar eu cind dau de ele as vrea sa gasesc mai repede un WC :-))
0
1
Robert
Bucureşti, România
la 18 Aprilie 2013 - 18:32
Si pe mine ma umfla plansul cand ma gandesc '' problemele de fiabilitate '' care le preintampina Mercedes in ultimii ani :D
Dar ma umfla rasul cand vad pe unii ca GRED care le lauda '' ca sunt number one '' ;)
1
0
shuzic
Chişinău
la 19 Aprilie 2013 - 20:29
robert, la hipmobilul tau probleme de fiabilitate nu ai?
1
1
GRED
Chişinău
la 20 Aprilie 2013 - 22:02
Robert esti glumetz.
Eu am avut vre-o 4 MB-uri cu o fiabilitate fenomenala. Sa-mi spui si mie unde-s celea cu fiabilitate proasta ca sa nu le procur cumva intamplator.
A - si apropo sunt asa cuvinte sau abrevieri - TUV, ADAC, JDPower si AutoBild sau chiar WhatCar si in cel mai rau caz TopGear. Ai auzit de asa cuvinte?
Concluziile lor sunt altele dar ROBERT le contrazice pe toate!!! SuperMan nu alta
0
2
Robert
Bucureşti, România
la 21 Aprilie 2013 - 02:20
@GRED

Stii ce inseamna a '' contrazice '' ? E o diferenta mare, intre acest cuvant si rezultatele privind modul prin care este aratata realitatea de zi cu zi.Faptul ca tu '' vizionezi '' aceste '' comedii '' de pamflet, regizate, de reating, marketing , samd este chiar treaba ta. Eu nu ma prea uit la JDPower fiindca este mai mult o '' comedie '' cu '' pamflet '' , prea putin se vorbeste despre masini si lucruri coeerente.Si nici la TUV, care acum 3 ani erau mana in mana cu '' masina poporului '', si nu urmaresc nici grupul de statistica ADAC care '' prea slavea '' Volvo acum 5 luni .
0
0
GRED
Chişinău
la 21 Aprilie 2013 - 09:23
Robert daca nu te uiti la nici una din aceste comedii si pamflete interesant de unde concluziile tale cu fiabilitatea proasta a unor masini si in special a MB-ului.
Experienta ta proprie sa fie? Sau se vorbeste prin cartier? Si tu esti prea credul?
Cel putin eu am o mica experienta dar o tin doar p-u mine.
2
1
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!