Nissan a prezentat la Shanghai conceptul Friend-ME [Video]
22 Aprilie 2013, 09:50
Nissan a prezentat la Salonul Auto de la Shanghai un sedan conceptual numit Friend-ME, care a fost proiectat în colaborare cu designeri chinezi din studioul de design Nissan Design China din Beijing.
Acesta a fost conceput pentru tineri chinezi născuţi în anii 80 ai secolului
trecut, dar japonezii afirmă, că un astfel de model de serie poate apărea şi pe alte pieţe.
Designul conceptului îmbină formele fluide cu muchii ascuţite, iar caroseria aminteşte de un coupe dinamic. Acest efect se datorează acoperişului ”plutitor”, proporţiilor sportive, jantelor dinamice de 20 de inch şi lipsei vizuale a mânerilor uşilor spate.
De fapt, ele sunt prezente, dar sunt apropiate de mânerile uşilor din faţă,
deoarece uşile spate se deschid împotriva mersului automobilului, iar pilonii centrali lipsesc cu desăvârşire.
Interior futurist este pătruns de tehnologii inovatoare, care sunt integrate într-un ecran imens de pe consola centrală, care permite celor patru ocupanţi să partajeze între ei informaţii. Mai mult ca atât, pasagerii,
care au scaune individuale, pot
urmări orice informaţie, chiar şi
cea destinată şoferului, inclusiv
regimul de operare a automobilului, viteza, sistemul de navigare,
sistemul audio şi altele.
Fiind construit pe o platformă a unui sedan deja existent, conceptul Friend-ME dispune de un sistem de propulsie hibridă PureDrive, despre
care japonezii s-au sfiit să vorbească, menţionând că hibridul are suficientă putere pentru a se deplasa agil prin oraş.
Va exista oare o continuare de serie al acestui concept? Japonezii promit că da!
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
4
2,780
GALERIE FOTO (26 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (4 MATERIALE)
COMENTARII (11)
ghenyg
London, Marea Britanie
la 22 Aprilie 2013 - 14:42
..bine ca e pentru piata chineza.ei il fac,ei il maninka
1
0
Robert
Bucureşti, România
la 24 Aprilie 2013 - 00:14
Ar fi fost ceva foarte reusit daca era si pt piata EU. Conceptul arata f bine chiar, Nissan mereu a stiut sa produca supercaruri si supersportive. Iar motoarele Nissan sunt absolut legendare, la prima aparitie v6-le de la Nissan s-a clasat printre cele mai bune motoare v6 din toate timpurile, motorul acela era absolut magnific. Am condus in trecut un 350 Z cu un asemenea motor, masina se comporta violenta, iar la acea vreme un 350 Z se apropia de performantele unui Porsche, e ganmditi-va ca motorul acela absolut violent de la Nissan, a fost imbunatatit, rafinat, ii s-a mai adaugat inca 200 cmc3 si adus in norma de poluare care nu il face numai rafinat si economic, dar si mai puternic. Din cate stiu acest motor echipeza noul 370Z , Infiniti G37X , Infiniti FX37 si Nissan Murano. Nu mai vorbesc de motorul Wankel sau numele lui de cod Renesis , care a echipat Mazda RX-8 si RX-7 multa vreme. Acelasi lucru pot spune si despre ele, niste motoare legendare, la '' liniutze '' din cate am auzit masina facea '' furori '' , batea chiar toate hothatch-urile cu puteri asemanatoare si asta datorita faptului ca acel motor era absolut fenomenal. Cand ceilalti schimbau in treapta a doua, tu inca mai era in treapta a intaia si mai turai masina spre 8,5 mii rpm . Nu mai zic despre motorul boxer de la Subaru absolut fenomenale si legendare, de VTEC-urile de la Honda, de motoarele inteligente VVT-I Toyota/Lexus, de motoarele MIVEC de pe Mitsubishi. Toate sunt fenomenale si merita tot respectul cuvenit.
1
1
Robert
Bucureşti, România
la 24 Aprilie 2013 - 00:20
Cat despre EU, au renuntat la tot ce inseamna '' traditie si istorie '' si asta chiar e mare pacat. Nu mai au motoare legendare , acele motoare de la care au pornit , au schimbat macazul si s-au dat pe niste '' aberante '' motoare turbo care nu semnifica absolut nimic, doar un moft de prost gust si o fiabilitate slaba. Ce sa faci cu un motor turbo in oras ? Dc sa omori un turbo in oras ? Nu s-au gandit si ei la lucrul asta ?Se pare ca nu. Motoare turbo nu mi se par mare lucru. Orice om intrg la minte stie ca un aspirat este de 10 ori mai bun decat un turbo. Motorul aspirat dezvolta puterea din ceea ce poate el, nu este dopat cu aer comprimat obtinut din compresor si din turbina, ci efectiv din ceea ce poate el. Mare pacat, macar ma bucur ca Opel nu a renuntat la acele ECOTec-uri , chiar daca au inceput sa le polueze cu cele noi Turbo.
1
1
ghenyg
London, Marea Britanie
la 24 Aprilie 2013 - 15:54
Robert_444:nu cred k vei gasi pe cineva kare va pune la indoiala performantele motorului v6 de la nissan 350Z,cu atit mai mult la v6 3800ccm de pe nissan GT-R(din pacate pt tine este twin-turbo).Motorul de tip Wankel,care sta pe mazda rx7 si rx8 poate o fi el fenomenal,dar are un consum prea mare de ulei si benzina,si nui atit de ieftin in exploatare,deci,nui fiabil.Motorul de tip boxer de la subaru:mie sincer imi place!..au nevoie de o atentie sporita pt k e foarte usor sa-l suprainkalzesti(asta tine de persoana kare il conduce)
Motoare legendare in EU au fost si sint,in caz k te intereseaza,iti zik care sint.
Pentru k esti o persoana kare simpatizeasa tehnica nipona,vreau sa-ti spun k am condus Toyota Mark 2 anul fabricatiei 1994,cu motor 2JZ-GTE:e absolut fenomenal,motorul nu si masina.Explik de ce:kiar stapinul se plingea k izolarea fonika e slaba,si kalitatea materialelor din interior lasa de dorit...si aceasta masina a fost vinduta oficial doar in japonia!!!!!
1
1
Robert
Bucureşti, România
la 24 Aprilie 2013 - 16:59
@ghenyg, din nou citesti pe sarite comentul meu. Vizionare placuta si tie ;)
1
0
ghenyg
London, Marea Britanie
la 24 Aprilie 2013 - 18:28
Robert_444:ma bukur k lai citit pe al meu
0
0
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 24 Aprilie 2013 - 18:33
Robert: As vrea sa pun si eu ale mele 2 kopeici la comentariile tale, insa intelegi ka nu am ce adauga? :-))

Ghenyg: Total deacord cu ce ai spus despre Wankel, intr-adevar sunt motoare kapricioase... papa unsoare si extrem de alintate la calitatea benzinei. Stiu un caz kind cineva a luat un RX-8 din Japonia ku 28.000km parcurs, a mai mers inca 12.000km prin Rusia si "l-a sfintit" de tot... Fara suparare ca te voi contrazice, insa de motoare inkalzite poti vb la BMW si MB, bineinteles nu la toate modelele... insa nici intr-un caz la Subaru!!! Intelegi ka Boxer-ele instalate pe modele precum Impreza, BRZ "nu pot" lukra normal daca nu sunt fugarite? Asta e echivalent cu ceea cum la un VAZ 2101 ii torni Ai-98 si nu mai mergi ku el, asa si aici... mergi linistit, motorul mereu te ispiteste s-o calci!!! Cum la Porsche e traditie motorul amplasat in spate asa si aici e o traditie din WRC de a face motoare performante si rezistente in timp!!!
0
2
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 24 Aprilie 2013 - 18:34
Ghenyg: In rest nu am pretentii si ma alatur la ce ai spus anterior. Aveti kite un "Like" de la mine baieti! :-)
0
2
Robert
Bucureşti, România
la 24 Aprilie 2013 - 19:41
@VB-1One, ai un like din partea mea :D

Da motorul Wankel este foarte migalos si trebuie sa stii cum sa il intretii, de fapt trebuie sa fi fan al motorului rotativ si sa respecti si sa respecti masinile acelea si sa le intretii corespunzator.Din cate am auzit de la proprietarii de RX-8, atunci cand pornesti motorul, trebuie sa ai mare grija ca atunci cand il opresti, trebuie turat sus in 6000 rpm si luat contactul.Si el se va mai invarti in '' gol '' pana se va opri complet si va goli motorul de carburantul in exces, fiindca daca il lasi in turatie mica si doart iei contactul risti sa il inneci.Si desi multi se plang, ca ar fi citit ei ca motorul nu mai este atat de fiabil, le spun cu toata raspunderea ca este un motor rezistent, dar aici apare marele minus , ''nu se ma vinde ''.Cu durere de suflet va spun ca din cate stiu RX-8ul nu se mai poate comanda, deoarece nu este conform cu normele Euro 5. Desi este clasificat ca motor, el avand o capacitate cilindrica '' un displacement ''de 1.3 cmc , este clasificat la 2.6 cmc din cauza timpului de care v-am spus, insa chiar si asa emisiile lui il califica cel mult pt un Euro 4 cu indulgenta.

@ghenyg, pai si TDI-urile de la VW au fost facute sa mai consume ceva ulei in plus.Dar nu mi-ai spus care sunt motoare legendare ale europenilor '' care evident ca nu prea mai exista '', acum sunt '' corcite '' cu cele turbo care evident nu-s bune de nimik. Ei pun turbo pe niste masini de volum ? Sa fim seriosi. GT-R mi se pare ceva firesc, insa Twin Turbo de la GT-R se afla printre cele mai fiabile motoare turbo din cate exista.
1
0
ghenyg
London, Marea Britanie
la 24 Aprilie 2013 - 22:27
Robert_444:(1)nu ma pling k nu am de ce.(2)am citit si mam informat f bine inainte sa postez coment-ul.
de fapt toate motoarele consuma ulei,absolut toate,e ceva firesc.ideea este k acel motor consuma prea mult ulei.
si daca tot ai inceput vb de motorul TDI de la VW..1.9tdi este unul din ele,motoare legendare...de ce spun asta?!te las sa te ghindesti k esti baiat destept.
si k sa nu scriu mult,te rog sa tragi o privire la clasamentul ”International Engine of the Year” incepind cu anul 1999
1
0
ghenyg
London, Marea Britanie
la 25 Aprilie 2013 - 15:59
celor kare pun dislike la orice coment,ar fi bine sa argumenteze...sau,sa se ia in mâni si sa accepte adevarul.
1
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!