Porsche 964 Classic RS – reîncarnarea clasică
17 Aprilie 2013, 09:18
Nu numai modelul Porsche 911 sărbătoreşte în acest an un jubileu frumos (50 ani), dar şi tunerul german DP Motorsports, care împlineşte
40 de ani.
În cinstea acestei aniversări, specialiştii de la DP Motorsports au dezvoltat un retro-kit unic, care transformă modelul 911 în caroseria 964, produs în perioada anilor 1989-1994 în legendarul 911 Carrera RS din 1973! Acest retro-kit a primit
şi o denumire specială - 964 Classic RS. Stilul este aproape exact la fel ca al legendarului model din anul 1973.
Pentru a reuşi acest lucru, pe caroserie au fost montate aripile faţă, capota, aripile din spate, elemente de iluminare clasice şi capacul motorului cu spoilerul renumit "coadă de raţă". Dar unele elemente au fost făcute în spiritul modelului de curse RSR, precum bara faţă cu prize mari de aer, praguri laterale, bara spate şi oglinzile aerodinamice.


Aspectul exteriorului este finisat de dungile roşii şi inscripţiile ”Carrera” pe părţile laterale, precum şi de jantele clasice Fuchs de dimensiuni 7x17 inch faţă şi 9x17 inch spate.
Toate elementele exterioare, cu excepţia culorii gri clasice vor costa 6828 de euro, în timp ce pentru jantele spectaculoase va trebui de plătit suplimentar 2236 de euro.
Propulsorul standard de 3.6 litri cu 6 cilindri boxer, este echipat cu un sistem de admisie K&N, evacuare din oţel inoxidabil şi o unitate de control a motorului reprogramată, ceea ce
creşte puterea de la 250 la 280 CP. Costul acestei operaţiuni este de 2618 de euro. Ca rezultat, un set de bază pentru ”reîncarnarea clasică”, poate fi achiziţionat cu 11962 de euro.
Dar dacă vreţi să mergi mai departe, este posibilă instalarea unui kit cu aripi evazate în stilul modelelor RSR, şi de asemenea, executarea la comandă al întregului habitaclu, care va primi un volan sport Nardi Classic, scaune de tip scoică clasice, cu un centuri de siguranţă în 4 puncte, şi chiar o cuşcă de curse.

Indiferent de kitul clasic, pentru care se va opta, Porsche 911 va primi un aspect extraordinar şi va reflecta istoria frumoasă al acestei legendare mărci germane, care totdeauna a fost în strânsă legătură cu cursele sportive, ceea ce ne spune şi abrevierea RS (RennSport - cursă).
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
3
2,302
GALERIE FOTO (15 IMAGINI)
COMENTARII (1)
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 18 Aprilie 2013 - 15:44
Asa ceva acum nu prea gasesti... :-)
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!