Dacia Sandero şi Sandero Stepway sau transformat în Renault pentru Rusia
21 Mai 2013, 10:40
În ciuda faptului că Rusia este încă o piaţă în curs de dezvoltare, Renault vinde acolo modelele Dacia cu logo-ul Renault, iar schimbările nu se sfârşesc aici! Astfel, chiar şi modelele în versiuni de bază vin cu bare de
protecţie în culoarea caroseriei,
în timp ce în alte ţări în curs de dezvoltare şi la noi în Moldova,
modelele Dacia vin cu barele nevopsite şi în dotări mult mai austere.
Renault a prezentat primele
imagini ale modelelor Renault Sandero şi Sandero Stepway de a doua generaţie pentru piaţa din Rusia, care în esenţă sunt modelele Dacia cu faţa schimbată. Modificările au fost aplicate la bara de protecţie faţă, grila radiatorului şi chiar capotei, pentru a
adapta stilistica nouă a mărcii franceze. Astfel ”faţa” noilor modele este exact ca cea a modelului Renault Logan pentru piaţa Rusiei, care se vinde pe alte pieţi ca Renault Symbol
şi Dacia Logan la noi în ţară. Noile modele Renault, de asemenea, au indicatoare încorporate în oglinzi, ceea ce pe modelele Dacia nu poţi avea nici la comandă.
Habitaclul a trecut şi el printr-o multitudine de schimbări faţă de modelele producătorului român. Noile modele primesc un volan mai stilat, blocul sistemului de climatizare de pe Renault Clio, elementele sistemului de ventilare în formă dreptunghiulară, iar butoanele geamurilor acţionate electric, sunt mutate din locul incomod din partea de jos a consolei centrale, la locul obişnuit pe uşi. Toate aceste elemente îi atribuie modelului pentru piaţa Rusiei un statut mai puţin bugetar, chiar superior faţă de analogii de la Dacia.

Cel mai probabil, gama de motorizări pentru piaţa Rusiei o va repeta pe cea disponibilă pe piaţa Ucrainei. Astfel sub capota noilor modele se vor adăposti două propulsoare pe benzină
pe benzină de 1,2 şi 1,6 litri, ce dezvoltă 73 şi respectiv 80 CP.
Nu se ştie dacă pe piaţa Rusiei va fi disponibil şi noul propulsor de 0.9 litri TCe, care dezvoltă 90 CP şi 135 Nm.
Producţia modelelor Renault Sandero şi Sandero Stepway destinate Rusiei va fi desfăşurată la uzina AvtoVAZ din Togliatti, unde deja se produce modelul Renault Logan.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
2
3,743
GALERIE FOTO (11 IMAGINI)
COMENTARII (7)
Valeriu
Chişinău
la 21 Mai 2013 - 14:20
Pentru ce atata atentie si grija fata de rusi? Ei oricum cumpara korobcile lor de la vaz, care sunt mult inferioare. Intr-un fel Renault jigneste Europa, propunand rusilor un model mai bun...
0
1
Valeriu
Chişinău
la 21 Mai 2013 - 14:26
Chiar si nemtilor le da mai rau...http://www.dacia.de/dacia-modellpalette/sandero/
0
0
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 21 Mai 2013 - 14:34
Cumapra probabil mai bine VAZ pentru ca isi inkurajeaza producatorul autohton... Alt motiv ar fi cela, ca motoarele noi Renault kam dau batai de cap, mai ales la primul Logan. Eu nu kunosc detalii, asa zik taxistii... dar mai bine ca ei cine stie Logan-urile? :)
0
0
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 21 Mai 2013 - 14:34
Daca gresesc, va las sa argumentati cu ceva corect :)
0
0
Robert
Bucureşti, România
la 21 Mai 2013 - 20:10
Sa imi trag o '' palma ''. Nu imi vine sa cred ce DACII sunt produse pt Rusii. Nici RO care este tara '' mama '' nu produce asa Dacii Logan si Sandero.

In primul rand are semnalizatoare pe oglinzile exterioare incorporate 9 lucru care la noi nu exista ) , climatronic + comenzile de actionarea geamurilor electrice puse corect pe usi .
2
2
petro
Chişinău
la 21 Mai 2013 - 21:26
Comentariu şters de redacţie.
Uberzilla
Bălţi, Moldova
la 21 Mai 2013 - 22:09
In Ucraina, Renault Logan 1.2 73CP Expression + Airbag-uri laterale = Dacia Logan pt Moldova 1.2 75CP Laureate + pachetul (Cruise Control+partronic+volan piele). Au aceleasi dotari, difera doar sigla.
Numai ca, daca pentru Dacia platim 8660 EUR, atunci pentru RENAULT! scoatem din buzunar 11840 EUR.

3180euro pentru sigla renault? Nu merci!

P.S. Chiar daca ai posibitatea de-a a comonda motorizarea 1.6, si climatizarea automata (13.983euro), la banii astia iti iai un Fluence, sau altceva din clasa C.

P.P.S. Respectiv, Renault nu si-a "batut joc" de Europa, din contra, si-a "batut joc" de Rusi si Ucranieni, pentru citeva nimicuri le-a umflat un pret cu 25% mai mare.
0
2
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!