Automobilele Volvo vor parca singure!
21 Iunie 2013, 11:55
În prezent, unele automobile sunt
în măsură să facă o parcare semi-automată, dar va veni vremea când ele vor face o parcare complet
autonomă, fără intervenţia conducătorului şi vor circula pe străzi fără conducător, de parcă nimic ieşit din comun nu s-ar fi întâmplat!
Volvo a dezvoltat o tehnologie
pentru parcarea autonomă (Autonomous Parking), datorită
căreia automobilul găseşte un
loc liber de parcare şi parchează,
de asemenea, la comanda conducătorului, automobilul poate conduce singur de la parcare, pentru
al prelua pe conducător. Toate aceste acţiuni, automobilul le face desinestătător, fără ca conducătorul
să fie la volan!
În ciuda lipsei celui de la volan,
care ar putea prelua conducerea automobilului, cel din urmă va face totul cu o siguranţă de invidiat. Automobilul se va deplasa încet, încetinind sau chiar oprind, în cazul în care în faţa lui apare un pieton, obstacol sau un alt automobil, iar apoi va continua să se deplaseze până când va găsi un spaţiu de parcare şi va parca.
Cu toate acestea, tehnologia dată va necesita schimbări în infrastructura drumurilor către parcări, care vor trebui dotate cu senzori speciali, care vor ghida automobilul către parcare şi vor comunica disponibilitatea locurilor de parcare.

Suedezii nu numai experimentează
cu această tehnologie, dar o vor
oferi treptat pe automobilele sale
de serie, începând cu noua
generaţie
al crossover-ului Volvo XC90 (va debuta la sfârşitul lui 2014), care va primi o direcţie autonomă. Toate aceste tehnologii inovatoare vor duce la scopul final pentru Volvo, care către anul 2020 intenţionează să producă automobile într-atât de sigure,
încât acestea vor exclude definitiv fatalităţile şi leziunile grave în urma accidentelor rutiere, ba chiar vor exclude accidentele în sine!
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
2
2,979
GALERIE FOTO (9 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (5)
Victor
Chişinău
la 21 Iunie 2013 - 13:52
Bună ziua. Audi de la începutul anului a testat așa sistem. Care-i noutatea de la Volvo?
0
1
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 21 Iunie 2013 - 14:42
Victor: asta si e noutatea, ca de acum inkolo si Volvo va putea asa ceva...
0
1
Robert
Bucureşti, România
la 21 Iunie 2013 - 15:41
Mare smekerie. Japonezii Toyota-Lexus au testat masina full-autonoma, care merge singura. Deci asta este doar un mic inceput pt Volvo si Audi. Altii sunt deja in fata lor cu sisteme asemanatoare dar mai complexe.
2
1
Cyber
Briceni, Moldova
la 21 Iunie 2013 - 17:22
Sa fiu sincer nu ma fascineaza aceste sisteme... in afara de cel... daca apare un obstacol in fata ei, masina franeaza sau chiar opreste automan.
Ceea ce ma fascineaza cel mai mult la o masina e sa detie un motor bun, rezistent si iute si bineinteles o cutie de viteze pe cinste... aceste jucarii nu sunt pentru mine. Sa se bucure in continuare de ele japonezii si chinezii :))
1
2
Robert
Bucureşti, România
la 22 Iunie 2013 - 20:06
@Cyber

Oricum....Parca ar fi un cosmar suprarealist......Deja se paseste pe taramul magiei pagane! Cica sa nu iei in brate cliseul "misticist" de a asocia tehnologia cu michiduţă......In mod indiscutabil, progresul tehnico-stiintific i-a fost harazit omului de catre Creator pentru a-i usura viata, nu in alt scop. In urma cu 2500 de ani, proorocul Ieremia L-a intrebat pe Dumnezeu despre masinile care ii apareau in vedenii: "Doamne, ce sunt acestea care umbla huruind pe drum si intrec carele oamenilor?". Insa vesnicul potrivnic din adancuri vrea acum sa "insufleteasca" materia "evoluata", de parca ar urmari ca scenariul fantastic din seria Terminator sa devina plauzibil......Imi pare rau ca Volvo se afla in fruntea cursei nesabuite pentru alienare/scelerare in masa prin inducerea perceperii e-tehnologiei ca factor primordial al functionalitatii vietii sociale datorita puterii persuasive a animatiei si hiperbolei, ceea ce depaseste sfera acceptabila a normalitatii predefinite, adica nu mai impartaseste nicio taina cu sentimentul cerebral de utilitate publica......Evident, magulita de perspectiva unei isterii mercantile pe criterii preferentiale, Volvo nu risca nimic, decat eventual sa dispara din...topul meu auto. Ete fleosc! n-ar nici o paguba pentru suedezi, nu?

Cu ghilimelele de rigoare...... :))
2
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!