Honda prezintă cea mai rapidă maşină… de tuns iarba şi Stig a încercat-o!
18 Iulie 2013, 18:47
Cursele cu maşini de tuns iarba au prins popularitate în America şi se practică de ani buni acolo, deşi pentru prima dată, mai precis în anul 1973, acestea au apărut în Marea Britanie. Potrivit participanţilor la astfel de curse cu maşini de tuns iarba, acesta este cel mai accesibil "sport cu motor".
Cele mai rapide maşini de tuns iarba, care pot fi caracterizate ca nişte karturi cu aspect de tractor de mici dimensiuni, dezvoltă viteze de până la 100 km/h, dar ceea ce a prezentat acum Honda, va face şi pe cei sceptici să privească cu alţi ochi tunsul ierbii.

Această operă inginerească se numeşte Honda Mean Mower şi poate dezvolta o viteză maximă de 209 km/h, în timp ce accelerarea de la zero la 100 km/h durează doar 4 secunde, umilindu-l chiar şi pe Porsche 911 Carrera!
Acest monstru a fost bazat pe maşina de tuns iarba Honda HF2620, la care a lucrat divizia britanică Honda UK şi partenerul său tehnic din campionatul britanic de turing BTCC, Team Dynamics. Aceşti demenţi au reconstruit carcasa din ţevi din metal, au adaptat şasiul şi roţile de pe un ATV, iar propulsorul de 1,0 litri de 109 CP l-au preluat de pe motocicleta Honda VTR Firestorm. Pentru ca „pilotul” să cosească „în linişte” iarba, această maşinuţă dementă a mai fost dotată cu un sistem de evacuare Scorpion, iar pentru siguranţa acestuia, a fost instalat un volan Sparco şi un scaun de tip „scoică” Cobra.

Chiar dacă este plină de sălbăticie, maşinuţa de tuns iarba îşi respectă originile – aceasta poate tăia iarba la o viteză de 24 km/h (viteză dublă faţă de HF2620 standard), datorită cablului din oţel de 3 mm, care se roteşte cu o viteză de 4.000 rot/min. Unicul neajuns constă în containerul pentru depozitarea ierbii, care nu mai poate fi folosit, pentru că acolo şi-au găsit locul rezervorul mărit de combustibil şi radiatoarele pentru răcirea uleiului şi lichidului de răcire din motor.
Apropo, maşina dementă de tuns iarba a fost condusă de celebrul Stig, din emisiunea britanică Top Gear, care a reuşit să atingă cu ea 160 km/h! Mai jos sunt prezentate două videoclipuri, inclusiv şi cel cu Stig!
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
3,527
GALERIE FOTO (7 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (1)
Mihail
Chişinău
la 18 Iulie 2013 - 21:17
sa faca asa aparate pentru prasit ... atunci cosmarul moldovanului ar fi un vis :)
0
2
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!