OFICIAL: Bentley va construi un SUV peste 3 ani
23 Iulie 2013, 12:27
Bentley jonglează încă din 2012 cu ideea lansării primului SUV în gama, aducând în acelaşi ani la Salonul Auto de la Geneva şi un prim concept care prefaţa un viitor posibil model. Pe parcursul ultimelor 15 luni controversele la acest subiect nu au încetat, iar astăzi britanicii fac anunţul oficial multaşteptat: s-a decis, va exista un SUV în familia Bentley!
Numele oficial al viitorul SUV nu este deocamdată anunţat, dar se menţionează deja că acesta va fi produs la aceeaşi uzină Bentley din Crewe, Marea Britanie, şi va favoriza crearea a peste 1,000 locuri de muncă, spulberându-se astfel zvonurile
modelul ar putea fi produs în Slovacia, acolo unde se produc alte SUV-uri de talie mare ale grupului VW – Audi Q7 şi Volkswagen Touareg. Pentru a se pregăti de producţia viitorului SUV, Bentley va investi 800 milioane de lire sterline în lărgirea şi reutilarea uzinei sale.
Cei de la Bentley ne asigură că viitorul lor SUV va adeveri toate aşteptările pe care le pot avea clienţii de la un SUV cu legendara emblemă pe capotă. „Acesta se va distinge de oricare alt SUV din lume şi va emana adevăratul ADN Bentley” – mai adaugă britanicii. „Viitorul SUV Bentley va fi cel
mai luxos şi mai puternic SUV de pe piaţă” – ne mai asigură cei de la Bentley!

Ce credeţi Dvs., are viitorul SUV Bentley şanse de succes?
PiataAuto.mdIlie Toma
4
2,867
COMENTARII (20)
Cyber
Briceni, Moldova
la 23 Iulie 2013 - 12:43
Da, eu sunt de parere ca are mari sanse sa-si faca un nume bun... Asteptam...
0
0
Robert
Bucureşti, România
la 23 Iulie 2013 - 13:03
Deja chestia asta cu motorizarile trebuie sa fie de stiut. Pai in anii "90, Rolls si Bentley au semnat un parteneriat cu Bmw pentru furnizarea de motoare V8 si V12, iar acest lucru s-a intamplat pana la sfarsitul anilor "90 cand cele doua au fost preluate de Bmw, respectiv VAG, schimbandu-se apoi platformele si motorizarile, deci ultimul Bentley Arnage si Rolls Silver Seraph aveau motare V8 si V12 de la Bmw.

Istoria preluarii celor 2 companii britanice este putin mai complicata, nu apare pe wikipedia chiar tot ce s-a intamplat, la acea vremea acestea erau detinute de grupul Vickers PLC, in 1997 au decis sa scoata la vanzare Rolls doar, Bmw facand imediat o oferta, atat cat cerusera proprietarii, in jur de 340 de milioane de lire, acestia au fost initial de acord, se si anuntase in presa cu surle si trambite, dar a intervenit VW care a facut o contraoferta de 430 de milioane de lire si-n ciuda unor actionari minoritari care n-au fost de acord, practic se luase decizia vanzarii Rolls catre VW, pentru c-au dat clar mai multi bani.

Ce s-a intamplat dupa asta? Cum Bmw furniza deja motoare pt Rolls au anuntat ca stopeaza livrarea de motoare, de aici pornind discutii in cadrul Rolls si punandu-se la indoiala capacitatea VW de a furniza motoare performante, V12 in principal, dar si V8-uri, la acea vreme nu mai fabricau de mult V12-uri, iar singurul V8 era cel de 4.2 de pe Audi A8, motorul in configuratia W nu era gata, mai dura cativa ani, deci au ajuns la concluzia ca VW nu putea oferi nimic performant in materie de motoare mari la acea vreme. Pana la urma VAG si Bmw au ajuns la un acord mai tarziu, si anume ca Rolls sa fie preluat de Bmw cu o conditie: fabrica in care se asamblau ambele sa ramana la VAG, Bmw sa construiasca alta noua pentru Rolls, nu stiu cat au dat pentru Bentley dar VW a iesit clar mai ieftin din aceasta afacere, fabrica a inceput sa fie construita la sfarsitul lui 2008, a fost terminata la sfarsitul lui 2002 si inaugurata la inceputul lui 2003 odata cu lansarea noului Phantom.
3
1
Cyber
Briceni, Moldova
la 23 Iulie 2013 - 13:23
Robert am o intrebare de ce nu ai criticat acum pe cei de la BMW?

Stii chiar sunt surprins sa citesc asa un comentariu mare si sa nu vad critici pe aici, apropo... bravo tie. Vezi ne mai intelegem:))

Da si inca ceva, ma intreb de ce nu o fi luat cei de la RR motoare de la Tayota, Lexus sau Honda, am auzit de pe aici ca sunt mai performante din toate punctele de vedere?

Confirm ce am scris mai sus... mie imi place mult aceasta marca.
0
3
Robert
Bucureşti, România
la 23 Iulie 2013 - 13:27
Si eu ma intreb dc nu o fi luat Printul Albert 2 de Monaco RR , Bentley, BMW sau Mercedes si a ales Lexus ?
5
0
GRED
Chişinău
la 23 Iulie 2013 - 13:53
Daca o avea viitor sau ba depinde de planurile companiei ... la planificarea a 10 unitati pe luna si sa se vanda 12 cred ca e un mare succes... :) Vom vedea ca daca chiar si va fi un esec atunci banii acumulati din vanzarile de Polo so Golf vor acoperi cheltuielile ...
0
0
Robert
Bucureşti, România
la 23 Iulie 2013 - 14:03
Tu vorbeste despre Mercedes GRED si planurile lor de mumificare a companiei. Ce se va intampla oare cu Mercedes ? Se va mai dinstinge acesta de o marca de volum ? Va mai fi clasata ca o marca PUR premium ? Eu nu cred, cu modelele A class si motorizari de Dacii nu cred.
1
0
GRED
Chişinău
la 23 Iulie 2013 - 14:10
Eu am alta profesie Robert. Si profesia asta imi permite sa-mi procur Mercedes intre clasa C si E si nu Toyota. Cand voi fi la pensi si voi avea probleme cu money-money trec la Toyota - poate!
1
0
GRED
Chişinău
la 23 Iulie 2013 - 14:19
Si spropo - companii ca Mercedes pleaca la fund in systemele fara valori - socialism/comunism de exemplu cand se incearca sa-i urce pe toti intr-o singura masina gen Lada in US sau Dacia1310 romanica comunista... (de toyota nu am zis nimic)
1
1
Robert
Bucureşti, România
la 23 Iulie 2013 - 14:20
In ultimul tau post iti dau 100% dreptate.
3
0
Robert
Bucureşti, România
la 23 Iulie 2013 - 14:27
Dar ai uitat si de batranul Aro , produs la Brasov :D
3
0
GRED
Chişinău
la 23 Iulie 2013 - 14:42
Pai da... echivalentul Niva
0
1
valentin ghionea
Galaţi, România
la 23 Iulie 2013 - 17:09
Domnul Robert nu a criticat pe cei de la Bmw pt ca este un comentariu copiat,imi apartine acest comentariu, ai cautat ceva Robert in arhiva Automarket, credeai ca-mi uit propriile comentarii?,vai vai, de asta n-a criticat Bmw in primul comentariu, dar daca si lui i-a placut...:)
1
0
Robert
Bucureşti, România
la 23 Iulie 2013 - 17:27
Pfff, cat de patethic. Nu mai dezinforma lumea. Doar paragraful asta este luat de pe wikipedia, deci in nici un caz al tau.
3
0
valentin ghionea
Galaţi, România
la 23 Iulie 2013 - 17:55
Mda? hai ca nu vreau sa incep iar pe aici, dar tii neaparat sa-mi caut comentariul? Comentariul lui dan_grc de pe AM? Exact asa scrie pe wikipedia, cum ai scris tu? Cat poti sa mai copii? Hai de cateva ori, caterinca, ne amuzam, dar tu o dai in penibil, ma rog, asa esti tu obisnuit.
1
3
petro
Chişinău
la 23 Iulie 2013 - 20:30
robert regele copy paste
1
3
nick
Chişinău
la 23 Iulie 2013 - 20:43
cred ca Bentley nu bucura cu stirea asta , puristii marcii Britanice
0
0
valentin ghionea
Galaţi, România
la 23 Iulie 2013 - 23:35
http://www.automarket.ro/stiri/suv-ul-bentley-ar-putea-fi-produs-in-bratislava-50255.html

Seamana izbitor primul comentariu a lui Robert cu alt comentariu din link-ul de mai sus, nu-I asa?:)
1
1
Robert
Bucureşti, România
la 24 Iulie 2013 - 01:41
Stimata Redactie Piataauto.md.

Cu aleasa stima si considerabil respect as avea si eu o rugaminte la voi daca se poate : Am apasat de doua ori pe '' raporteaza abuz '' la postarea userului @Valentin ghionea, si nu s-a intamplat nimik. Daca ati putea cu toata rasputerea sa eliminati aceasta mascarada facuta de acest individ, ar fi mai mult decat rentabil. Tipul nu posteaza nimik altceva decat comentarii derizorii fara vreo legatura cu articolul. Stiu ca sunteti foarte amiabili si rentabili cu vizotatorii, insa macar daca i-ati putea atrage atentia acestui user. O seara placuta si succes pe mai departe!

Cu aleasa consideratie,
Robert !
3
1
GRED
Chişinău
la 25 Iulie 2013 - 23:01
Tu Robert visezi la o Corola eu visez la un Bentley ne-fiabil :)
0
1
Robert
Bucureşti, România
la 26 Iulie 2013 - 11:41
Da GRED insa vezi tu, cu acest SUV ( care nu era de nasul unuei asemenea marci ) nu va mai fi catalogata drept '' luxury sedans '' .Stii tu, o marca PU-Premium, Pur-Sange are in gama doar sedanuri, coupe-uri si cabriolete, nu si SUV-uri sau SAV-uri si alte tractoare.
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!