A făcut-o! Acest Volvo 1800S din 1966 a atins 3 milioane de mile la bord!
30 Septembrie 2013, 14:58
Noi vă informam despre Irv Gordon şi Volvo-ul său 1800S încă în luna iunie şi vă spuneam că atunci maşina avea aproape 3 milioane de mile parcurse, iar Gordon estima că în septembrie va atinge exact 3 milioane. Ei bine, iată că suntem la sfârşitul lunii septembrie şi
Irv Gordon ne anunţă de pe magistrala Seward din Alaska despre atingerea cifrei jubiliare a maşinii sale. Or, 3 milioane de mile înseamnă 4,828,050 km, echivalentul a peste 120 de înconjururi ale planetei Pământ!

Irv Gordon recunoaşte că în timpul călătoriei, el şi cu soţia sa, au stat ţintiţi cu ochii pe odometru, pentru a nu rata
marele moment. Dar atingerea cifrei nu a fost marele scop al lui Irv. „Atunci când am cumpărat maşina asta nu aveam nici un fel de scop, nici măcar să ating primul milion de mile. Am savurat pur şi simplu călătoriile la bordul ei şi experienţele de viaţă pe care le-am avut cu ea, apoi a venit primul milion de mile, apoi al doilea şi uite că acum reuşim să îl atingem şi pe al treilea”, spune Gordon. Acum cifra de pe odometrul maşinii lui Gordon a fost înscrisă în cartea recordurilor, pentru că nici un alt om în lume nu a parcurs un număr atât de mare de kilometri cu o singură maşină!
În 1966, într-o zi de vineri, Irv Gordon
şi-a cumpărat maşina nouă şi s-a
îndrăgostit imediat de ea. Într-atât de
mult, încât în lunea următoarea Irv îşi
aducea deja maşina la service pentru
prima inspecţie de 1,500 mile
(2,414 km)! Acesta a avut de
parcurs ulterior un
traseu zilnic de
125 mile (201 km)
către serviciu şi
şi înapoi, la care sau mai adăugat şi călătoriile frecvente. Irv a avut o grijă fantastică de întreţinerea tehnică perfectă a maşinii sale, o recunosc chiar cei de la Volvo, iar maşina l-a răsplătit cu o tinereţe fără bătrâneţe chiar şi după 3 milioane de mile parcurse.
PiataAuto.mdIlie Toma
7
2,597
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!