BMW dă startul producţiei de serie a lui i3. Cât costă noul model electric bavarez?
19 Septembrie 2013, 09:05
Ieri, 18 septembrie, BMW a dat startul producţiei noului i3 la uzina din Leipzig, Germania. BMW devine astfel şi primul producător din lume care porneşte producţia de volum a plasticului ranforsat cu fibră de carbon (CFRP), material nou, folosit până acum doar la modelele de înaltă performanţă, produse în număr limitat, sau la unele ediţii speciale exclusive. Caroseria lui BMW i3 este realizată în totalitate din acest material, permiţând astfel să se compenseze surplusul de greutate adus la bord de baterie.

BMW a investit 400 milioane euro pentru reutilarea şi lărgirea uzinei din Leipzig, pentru ca aceasta să poată produce noile modele BMW i, aplicând noi tehnologii folosite la acestea. Cea mai mare parte a electricităţii folosite la uzina din Leipzig provine de la turbinele eoliene instalate lângă uzină.
Odată cu startul producţiei, au fost anunţate şi preţurile pentru noul BMW i3. În Germania acesta va porni de la 34,950 euro cu taxe incluse. Ce spuneţi, e un preţ corect pentru suma de tehnologii avansate de la bord?

S-ar putea să vă intereseze şi:
Walter Oliver, manager produs BMW i3: marea schimbare spre electricitate e foarte aproape!
PiataAuto.mdIlie Toma
2
2,133
GALERIE FOTO (6 IMAGINI)
COMENTARII (4)
Valeriu
Chişinău
la 19 Septembrie 2013 - 10:35
Daca va fi si fiabil, in vreo 50 de ani cred ca va intoarce proprietarului cheltuiala :))))
1
0
Igor
Chişinău
la 19 Septembrie 2013 - 10:59
is curios, cind o sa fie disponibile si pentru piata noastra, cum o sa le devameze? doar 20% pe TVA si gata? fara cm3?
0
0
Mihail
Chişinău
la 19 Septembrie 2013 - 14:15
pretul imi pare unul destul de corect.... credcai un pas spre normalizarea preturilor la masinile electrice...

Valeriu ... la ce preturi are benzina .. in UE (in tarile dezvoltate) credema ca iti convine.... iar cu fiabilitatea.... nustiu da ei nu au drumuri ca la noi ... ca ti se strica si motorul de la asa gropi :) ...

as elege asa o masina ... nu pentru ca imi place modelul ... dar doar pentru ca mii interesant cum e sa duci o viata cu asa tehnologie....
0
0
dima
Chişinău
la 19 Septembrie 2013 - 16:50
daca sa consideram ca e o masina mai mult de oras, cred ca cheltuiala tio scoti in 2-3 ani, mai ales ca trebuie luat in consideratie ca o masina pe benzina tot costa ceva, practic trebuie sati scoti doar diferenta.
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!