Jeep Cherokee şi Fiat 500 L au trecut cu bine testele americane de siguranţă IIHS
31 Octombrie 2013, 12:37
La doar câteva zile după obţinerea calificativului de 5 stele la EuroNCAP, Jeep Cherokee a fost supus şi testului de siguranţă american de la IIHS. Ultima serie de teste americane a inclus şi vanul italian Fiat 500 L.

Ambele modele au fost supuse testului „moderate overlap crash test”, care presupune un impact frontal cu o barieră deformabilă, la 40% din lăţimea maşinii, la 64 km/h. De asemenea, maşinile trecut şi testul impactului lateral la 50 km/h, dar şi testul răsturnării şi impactului spate.

La toţi parametrii cele două vehicule au obţinut calificativul „bun”, alăturându-se unui grup de alte 12 modele ale grupului Fiat Chrysler care au obţinut performanţe similare în ultimele 10 luni.

Cele două modele au primit râvnitul titlu „Top Safety Pick”. Totuşi, adevăratul verdict de siguranţă va veni după ce modelele vor trece şi prin testul de foc, temutul
„small overlap crash test” care presupune un impact frontal cu o barieră fixă la doar 25% din lăţimea maşinii. Doar modelele care demonstrează un nivel de siguranţă bun la acel test pot obţine doritul simbol „+” în titlul lor, devenind astfel „Top Safety Pick +”.
PiataAuto.mdIlie Toma
0
2,603
GALERIE VIDEO (4 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!