O nouă serie de teste EuroNCAP: 5 stele pentru Mercedes-Benz CLA, Jeep Cherokee, Peugeot 2008 şi Suzuki SX-4
23 Octombrie 2013, 16:23
EuroNCAP a făcut publice rezultatele unei noii serii de teste, în care au fost fost incluse 4 modele noi pe piaţă. Cea mai sigură dintre maşinile testate s-a dovedit a fi Suzuki SX-4!

Modelul nipon a obţinut un punctaj de 92% la protecţia ocupanţilor adulţi,
80% la cea a copiilor, 72% la cea a pietonilor şi 81% la sistemele de asistenţă.

Mercedes-Benz CLA a obţinut un punctaj de 91% la protecţia
ocupanţilor adulţi, 75% la cea a copiilor, 74% la cea a pietonilor şi 81% la cea a sistemelor de asistenţă. CLA a oferit un nivel ceva mai slab de protecţie la impatul frontal pentru genunchii pasagerilor faţă, în schimb a avut o performanţă foarte bună la impactul lateral.

Peugeot 2008 a înregistrat un punctaj de 88% / 77% / 72% / 70%. Modelul francez, însă, nu a fost supus unul test propriu-zis, rezultatele sale fiind transferate de la fratele de platformă, modelul 208. Oficialii EuroNCAP au fost convinşi de inginerii Peugeot că cele două modele au o structură
identică şi, prin urmare, au şi un comportament identic în cazul unui impact, iar EuroNCAP a acceptat aceste argumente, atribuindu-i lui 2008 un punctaj automat la primele 3 capitole. La capitolul sistemelor de siguranţă au fost luate în calcul dotările disponibile pentru Peugeot 2008.
Totuşi, noi ne exprimăm reticenţa faţă de transferarea punctajelor de la 208 la 2008, întrucât garda la sol mai mare a lui 2008 şi implicit înalţimea mai mare a maşinii ar putea indica totuşi un comportament diferit în anumite scenarii critice, în special la protecţia pietonilor.
În fine, Jeep Cherokee a obiţinut un punctaj de 92% / 79% / 67 % / 74%, reuşind să bifeze 5 stele în ciuda formelor rectaungulare.
PiataAuto.mdIlie Toma
0
2,629
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!