Bancassurance – o nouă metodă de vânzare a asigurărilor în Moldova
22 Noiembrie 2013, 13:45
Bancassurance poate fi un termen absolut neclar pentru cei, carierele cărora nu au nicio tangenţă cu domeniul asigurărilor. Dar cu siguranţă mulţi dintre noi ar putea avea tangenţă în curând cu acest termen în calitate de clienţi.

Atunci când mergeţi la bancă pentru un credit – fie ipotecar sau auto – în ecuaţie intervine aproape întotdeauna şi un produs de asigurare. Maşina creditată trebuie neapărat asigurată, pentru ca în cazul unui incident nefericit să nu mai fiţi nevoit să achitaţi rate pentru un bun inexistent. La fel se întâmplă şi cu locuinţa Dvs. – ea trebuie asigurată dacă e ipotecată, pentru ca Dvs. şi banca să se asigure de riscul unor situaţii neprevăzute de viaţă, mai ales că un credit ipotecar poate avea un termen de 10, 15 sau 20 de ani. Pe lângă asta, dacă sunteţi unul din membrii familiei care contribuie esenţial la venitul total al casei Dvs., şi aţi contractat un credit ipotecar de lungă durată, cu siguranţă v-ar veni şi gândul ce s-ar întâmpla într-o zi cu apropiaţii din familie dacă Dvs. aţi avea nefericirea să ajungeţi într-o
situaţie fatală... Tocmai aici vine şi beneficiul unor asigurări de viaţă care să le asigure celor apropiaţi siguranţa zilei de mâine chiar şi în cele mai sinistre scenarii ale vieţii. Iar dacă ne aruncăm privirile şi spre produsele de finanţare destinate companiilor, atunci spectrul de asigurări aferente devine cu totul imens.
Toate aceste produse au tangenţă directă cu produsele bancare, iar odată ce există această tangenţă, lumea civilizată a înţeles de foarte mult timp că e mult mai eficient şi avantajos pentru toţi ca o parte din aceste tipuri de asigurări să fie vândută direct de lucrătorii bancari, la pachet cu produsele de finanţare principale.
Clientul ar avea întotdeauna
posibilitatea alegerii companiei de
asigurări agreate de el, direcţionându-
şi decizia către produsul care i se pare cel mai potrivit şi mai avantajos, iar astfel întreg procesul devine mai rapid, mai eficient şi poate chiar mai avantajos ca preţ.

Ei bine, acum şi companiile de asigurări şi băncile din Moldova fac primii paşi în implementarea noţiunii de „bancassurance” ca un nou canal de vânzare a asigurărilor. Patru bănci au şi început a experimenta astfel de vânzări directe, iar ultimele modificări în cadrul legislativ dau undă verde unor colaborări mult mai strânse şi mai ample, la nivel de piaţă bancară şi de asigurări. Tot mai mulţi angajaţi ai băncilor, care contactează direct cu clienţii produselor bancare relevante, trec training-uri de perfecţionare
pentru produsele aferente de
asigurare, astfel încât să poată
deservi clienţii la cel mai înalt nivel.
De curând a avut loc şi prima
Conferinţă Naţională de
Bancassurance din Moldova, în
cadrul căreia peste 150 de
reprezentanţi ai companiilor de
asigurări şi brokeraj, ai băncilor
comerciale şi autorităţilor, au pus
bazele unui sistem bine organizat şi
transparent de colaborare între piaţa
de asigurare şi cea bancară din ţara
noastră.

GARANŢIE SA, compania care în
acest an reuşit să înregistreze cea
mai mare creştere a portofoliului
său, mai ales pe segmentul clienţilor
retail, s-a declarat un susţinător al
implementării principiului de
bancassurance în Moldova.
GARANŢIE SA, de altfel, a fost şi
unul din partenerii Conferinţei
Naţionale de Bancassurance din
Moldova.

Dvs. ce spuneţi, v-ar plăcea ca
funcţionarul bancar să vă vândă
direct produsul de asigurare aferent
unei finanţări, oferindu-vă şansa
alegerii companiei dorite şi un preţ
echivalent sau chiar mai mic pentru
prima de asigurare?
PiataAuto.mdRedacţia PiataAuto.md
1
3,443
COMENTARII (3)
501STL
Chişinău
la 22 Noiembrie 2013 - 14:13
platesc bine GARANTIE astia ca le bagati atita reclama?vad ca dnului Stati nu ii jale de bani,da va inteleg si pe voi ............ca tre sa intretineti cu ceva toata treaba asta
0
1
Vlad
Chişinău
la 22 Noiembrie 2013 - 14:32
In primul rind la intrebarea din articol - cred ca nu foarte tare mi-ar placea sa-mi propuna lucratorul bancii asigurare deodata, parca ar fi impresie ca incearca sa faca oleaca de interes pe capul tau. Dar daca preturile p/u mine ar fi mai bune,atunci mi-i totuna cui ii fac de o piine, la lucratorul bancii/banca ori la vre-un broker de asigurare ori altcineva. Principalul e sa fie atitudine normala cu clientul si pret normal, daca o sa fie avantajos atunci poate chiar economiseshti timp.

@Alifonso :) tat normal, imi place cum gindeshti, si-mi place ca zici ca singur intzelegi :) Dar ca atare stirea e shi informativa shi facuta ca lumea, eu vomit cind vad shtiri de estea pocnite in care compania se lauda singura pe ea, parca o publica numai pentru ea, PA macar ne respecta pe noi vizitatorii shi nu ne arunca cu bors acru ca la proshti, dar ne da o shtire facuta calitativ, cu cap, in care shi ea cishtiga un ban shi noi mai avem nishte info utila. Asha ca maladetz :)
0
1
501STL
Chişinău
la 22 Noiembrie 2013 - 15:33
Vlad total deacord,pursisimplu deja a 3 stire depre Garantie si de asta am zis ca platesc bine,insa nu critic faptul.........
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!