Chevrolet renunţă la piaţa Uniunii Europene
6 Decembrie 2013, 09:13
Şefii de la General Motors au anunţat una din cele mai controversate decizii din ultimii ani: cea de a renunţa în totalitate la piaţa Uniunii Europene, începând cu anul 2016, lăsând mai mult spaţiu de manevră mărcii Opel pe continentul European şi surorii sale Vauxhall în Marea Britanie.
În acelaşi timp, marca Chevrolet
îşi va menţine prezenţa în Rusia şi în statele CSI, întrucât în aceste regiuni Chevrolet a reuşit să-şi creeze poziţii foarte bune de piaţă. Conform
declaraţiilor GM, în regiunile estice ale Europei, s-a reuşit o distincţie clară între mărcile Opel şi Chevrolet, acestea adresându-se unor segmente diferite de public. Din păcate, nu se poate spune acelaşi lucru despre Europa occidentală, unde modelele Chevrolet şi Opel concurează aproape direct de foarte multe ori. Astfel, decizia GM vine să pună capăt canibalizării produselor pe piaţa UE, unde Chevrolet e o marcă mult mai puţin cunoscută în rândurile publicului.
În lumina acestor planuri, Opel pare să fie stimulat la creşteri viitoare ale vânzărilor, fără a fi împins prea mult spre segmentul premium de către fratele bugetar mai mic.

Totuşi, deşi Chevrolet declară că îşi va menţine prezenţa în partea estică a Europei şi după sfârşitul anului 2015, nu e foarte clar care va fi direcţia dată eventualelor noi modele de aici. În Rusia, spre exemplu, pe lângă unele
modele comune cu cele din UE, se vând şi modele comune cu pieţe precum Republica Sud-Africană, aici referindu-ne la noul Trailblazer. Evadând de directivele europene stricte în materie de emisii şi consumuri, s-ar putea să regăsim în viitoarea gamă Chevrolet din estul Europei mai multe modele comune cu pieţele emergente ale lumii, care ar putea percepţia de stăzi a mărcii în aceste regiuni.
În acelaşi timp, şefii GM promit o lansare în forţă a mărcii Cadillac pe piaţa UE, cu multe modele noi şi intenţii de a crea concurenţă triadei premium germane.
PiataAuto.mdIlie Toma
2
2,259
COMENTARII (4)
xenomorph
Piteşti, România
la 6 Decembrie 2013 - 11:07
E o veste proasta,chiar imi placeau unele modele Chevrolet.
0
2
Eugen
Frankfurt am Main, Germania
la 6 Decembrie 2013 - 11:18
o stire neasteptata dar intr-un fel imbucuratoare pentru opel :)
1
1
dima
Chişinău
la 6 Decembrie 2013 - 18:18
:)))) Dacia ii rupe pe toti in Europa:)))))) nu le da voie sa se "dezvolte"
0
1
FIFA
Chişinău
la 6 Decembrie 2013 - 22:22
corect in segmentul acesta de pret dacia e lider
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!