Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Premieră: noile BMW M4 Coupe şi M3 Sedan

12 Decembrie 2013 - 06:21
Ilie Toma
Premieră: noile BMW M4 Coupe şi M3 Sedan
A venit şi ziua în care BMW a dezvăluit oficial urmaşii familiei M3. Doar că acum bavarezii au şi Seria 4 în gamă, rezervată pentru caroseriile coupe şi cabrio, iar asta înseamnă noul M debutează ca M4 în versiune coupe şi M3 în caroserie sedan.

Noile modele renunţă la V8-ul de 4.0 litri al generaţiei precedente şi împart acum un benzinar TwinPower Turbo cu 6 cilindri în linie, de 3.0 litri, care dezvoltă 431 CP! Cuplul maxim ajunge la valoarea de 550 Nm şi este disponibil între 1,850 şi 5,500 rpm. Atât noul M3 Sedan, cât şi M4 Coupe, pot prinde prima sută în doar 4.1 secunde, dacă sunt echipate cu transmisia automată M-DCT cu 7 trepte.

Noile M3 Sedan şi M4 Coupe au slăbit cu aproximativ 80 kg în raport cu predecesorii lor, datorită motorului mai uşor şi a mai multor elemente de construcţie uşoară. Ambele modele beneficiază, spre exemplu, de plafon realizat din fibră de carbon. Ţinuta de drum a noilor modele a fost perfecţionată prin serii lungi de teste pe Nurburgring, la care au participat şi piloţii BMW din DTM Bruno Spengler şi Timo Glock.

Vă mai amintiţi că, atunci când inginerii BMW ne dezvăluiau primele secrete despre pregătirea noilor M3 Sedan şi M4 Coupe, aceştia ne declarau că modelele vor fi focusate spre a oferi plăcerea drifturilor şi a condusului spectaculos? Ei bine, iată că noile modele vin cu o funcţie numită „Smokey Burnout”, care va permite celui de la volan să intre în drifturi superbe la viteze potrivite, până la un anumit unghi. Atunci când unghiul de derapaj va deveni prea mare, sistemul va acţiona ambreiajul, astfel încât maşina să poată ieşi demn din episodul de drift. Simpla existenţă a unei astfel de funcţii, demenţiale pentru sobrietatea maşinilor de azi, ne face să ne îndrăgostim de noile M3 Sedan şi M4 Coupe de la prima vedere! Admirabil!
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (30 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter