Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Premieră: noua generație Mercedes-Benz C-Class – baby S-Class!

16 Decembrie 2013 - 20:09
Ilie Toma
Premieră: noua generație Mercedes-Benz C-Class – baby S-Class!
Mercedes-Benz a dezvăluit astăzi primele imagini şi informaţii despre noua generaţie a sedanului C-Class

W205, model care-şi va face debutul public în ianuarie la Salonul Auto de la Detroit.

Designul noii generaţii C-Class reproduce la scară mai mică liniile vârfului de gamă S-Class, similitudinile fiind valabile până şi la forma blocurilor optice şi arhitectura lor interioară. Ca şi predecesorul său, noul C-Class va fi disponibil fie cu calandru clasic, cu steaua montată în vârful capotei, fie cu calandru cu accent sportiv, cu steaua Mercedes-Benz încadrată în centrul său.

Pentru a distanţa noul model de fratele mai accesibil CLA, germanii au crescut simţitor dimensiunile noii generaţii C-Class. Lungimea a crescut cu 95 mm, lăţimea – cu 40 mm, iar ampatamentul a fost alungit cu 80 mm. În ciuda dimensiunilor mai mari, noul C-Class a reuşit să slăbească în mediu cu 100 kg faţă de predecesorul său, graţie faptului că este construit pe platforma tehnică MRA, care foloseşte masiv aluminiul în structura sa.

Interiorul noului C-Class abundă de asemenea de citate din repertoriul limuzinei de top, iar sportivitatea mai accentuată este asigurată de prizele de aer circulare, consola centrală care continuă în tunelul central, volanul sportiv şi cadranele adâncite. De altfel, noul sedan Mercedes-Benz va dispune şi de funcţii care lipsesc pe modelul de top, precum proiectarea informaţiilor esenţiale pe parbriz sau noul touchpad pentru sistemul multimedia.

Noutăţi importante vin şi la substratul tehnic. Puntea faţă a renunţat la construcţia McPherson şi a adoptat suspensie cu braţe duble de stabilizare, care va spori semnificativ manevrabilitatea maşinii. Opţional, noul Mercedes-Benz C-Class poate primi şi o suspensie pneumatică!

Motorizarea entry-level va fi C 180, care va primi un propulsor turboaspirat pe benzină de 1.6 litri şi 156 CP. Cu această motorizare C-Class va putea prinde prima sută în 8.2 secunde. Versiunea C 200 va avea un motor turboaspirat de 2.0 litri, care va dezvolta 184 CP. Amatorii de motoare diesel se vor putea delecta cu propulsorul de 2.1 litri, care va dezvolta 170 CP şi va indica un consum mixt de 4.0 litri/100 km, venind sub capota versiunii C 220 BlueTEC. Mai târziu, C-Class va primi şi motorul diesel de 1.6 litri al grupului Renault, care va fi disponibil în puteri de 115 CP şi 136 CP, probabil pe versiunile C 180 CDI şi C 200 CDI. Va exista şi o versiune hibridă C 300 BlueTEC Hybrid, care va combina motorul diesel de 204 CP cu un electromotor de 27 CP.

Noul Mercedes-Benz C-Class este deja disponibil pentru a fi comandat în majoritatea showroom-urilor europene. În Germania, noul model porneşte de la 33,558 euro.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter