Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Premieră: noul Lamborghini Huracan

23 Decembrie 2013 - 08:10
Ilie Toma
Premieră: noul Lamborghini Huracan
În tabăra italiană a lumii auto a venit momentul dezvăluirii oficiale a succesorului lui Gallardo. Acesta poartă numele Huracan şi este împrumutat, ca şi toate numele de modele Lamborghini, de la un taur de coridă.

Designul a reuşit să nască deja controverse, întrucât renunţă la o mare parte din stilul colţuros, care a consacrat marca italiană în ultimii ani. Noul Huracan pare să se inspire niţel de la fratele mai mare Aventador, dar şi de la conceptul Sesto Elemento sau modelul clasic Miura la partea spate. Prizele de aer de pe aripile spate ne amintesc chiar şi de Diablo.

Creatorii săi spun că toatele elementele de iluminare ale noului supercar sunt realizate pe bază de LED-uri, inclusiv cele de la interior. În habitaclu, de altfel, există un aer mult mai pronunţat de lux.

Tapiţeria este realizată exclusiv din piele Nappa şi Alcantara, iar cadranele de bord sunt înlocuite de un display enorm de 12.3 inch, care poate afişa acum toată informaţia esenţială şi mai puţin esenţială a maşinii.

Noul Huracan a primit indicele LP610-4, ceea ce înseamnă că motorul V10 din “cocoaşa” sa dezvoltă o putere de 610 CP, transmisă tuturor celor patru roţi. Puterea maximă se realizează aproape de linia roşie, la 8,250 rpm, iar cuplul maxim de 560

Nm vine la 6,500 rpm. Cu o greutate proprie de doar 1,422 kg, noul supercar italian se poate mândri cu un raport de greutate/putere de 2.33 kg/CP. Cu un asemenea arsenal, Huracan poate prinde prima sută la oră în doar 3.2 secunde, iar 200 km/h sunt atinşi în doar 9.9 secunde de la start. Viteza maximă ajunge la 325 km/h.

Poate părea incredibil, dar noul Lamborghini Huracan e dotat şi cu un sistem start/stop, care îl ajută să coboare cifra de consum mixt până la 12.5 litri/100 km, câştigându-şi astfel eticheta Euro 6.

Motorul este cuplat la o transmisie automată nouă, cu ambreiaj cu disc dublu Lamborghini Doppia Frizione.















Transmisia manuală nu va mai putea fi comandată, făcând din predecesorul Gallardo ultimul model Lamborghini care mai putea fi cumpărat cu o cutie de viteze manuală.

Noul supercar italian îşi va face debutul public în primăvară, la Salonul Auto de la Geneva, iar primii clienţi îl vor primi toamna viitoare.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
GALERIE FOTO (17 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter