Premieră: Volkswagen Polo facelift
28 Ianuarie 2014, 17:15
Volkswagen Polo primeşte un facelift de mijloc carieră, cu modificări subtile la exterior, dar foarte consistente la interior şi la substratul tehnic.

Micuţul Polo primeşte standard un nou sistem de prevenire a coliziunilor repetate în cazul unui accident. De
foarte multe ori, în cazul unui accident cel de la volan nu mai apasă frâna după impact, fie din cauze fizice, fie din cauze emoţionale, fapt care poate duce la producerea unui impact repetat. Volkswagen Polo va putea acum aplica şi menţine frânele după sesizarea unui prim impact, minimizând astfel riscul survenii unui impact repetat. Vă întrebaţi probabil,
dacă nu era oare mai indicată instalarea unui sistem care ar fi prevenit şi primul impact? Ei bine, acesta poate fi instalat acum pe Polo, dar numai în calitate de dotare opţională...

O altă noutate tehnică interesantă vine la suspensie. Polo poate fi echipat
acum cu o suspensie cu reacţii ajustabile, care îşi schimbă rigiditatea la apăsarea unui buton. Noua suspensie va oferi, însă, doar două regimuri de rigiditate. Nou este şi sistemul de direcţie electromecanic al lui Polo, care promite să eficientizeze consumul.
Schimbări importante se anunţă şi sub capotă. Aici îşi fac loc noi motoare cu 3 şi 4 cilindri. În cazul tricilindrelor, vorbim de motorul lui Volkswagen up!, de 1.0 litri, care a devenit disponibil şi pentru Polo, atât în varianta sa de 60 CP, cât şi în cea de 75 CP. Pe unele pieţe va exista şi o versiune turboaspirată a motorului, care va livra 90 CP. Polo a mai primit şi un nou motor TSI de 1.2 litri şi 4 cilindri, cu
puteri de 90 CP sau 110 CP. Motorul 1.4 TSI de 140 CP, disponibil anterior, a primit un surplus de 10 CP, astfel încât acesta va livra acum 150 CP.

Interiorul maşinii a fost modificat radical, primind noi instrumente de bord şi un nou sistem multimedia, preluat de pe Golf 7. Au fost modificate până şi comenzile sistemului de climatizare şi chiar designul volanului.
Exteriorul a suferit modificări mai discrete. În mare parte, acestea se rezumă la bare de protecţie uşor modificate, la un calandru nou, cu o linie cromată, şi la apariţia fâşiilor opţionale de LED-uri în blocurile optice. Tabloul este completat de 5 noi tipuri de jante.
PiataAuto.mdIlie Toma
5
3,718
GALERIE FOTO (16 IMAGINI)
COMENTARII (3)
Robert
Bucureşti, România
la 28 Ianuarie 2014 - 17:35
Hmm VW Polo facelift chiar imi place, interiorul lui este probabil cel mai fantezist lucrat dintre toate modelele de clasa mica, dar totusi, in ciuda aparentei dezlantuiri creationale, totul este riguros organizat si functional, fara a penaliza ergonomia..
2
2
Vetrici
Chişinău
la 28 Ianuarie 2014 - 18:38
Vezi Roberte poţi cînd vrei... :D
e o maşinuţă foarte bună.
1
1
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 28 Ianuarie 2014 - 21:02
Frumos facelift... draga redactie, v-as sugera sa de fiecare data kind ne aduceti un facelift, sa publikati o poza in kare sa se vada ambele modele, adika facelift-ul si non-facelift-ul pentru a putea vedea mai bine skimbarile survenite...
0
1
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!