Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Intrado – un nou crossover conceptual de la Hyundai

25 Februarie 2014 - 11:13
Ilie Toma
Intrado – un nou crossover conceptual de la Hyundai
Hyundai va aduce la Salonul Auto de la Geneva conceptul Intrado – un vehicul cu siluetă de crossover, propulsat de un sistem cu celule de combustibil şi hidrogen de nouă generaţie. Hyundai, de altfel, are o experienţă respectabilă în dezvoltarea acestor tehnologii şi se pare că inginerii coreeni sunt pregătiţi să ne dezvăluie o nouă interpretare modernă a acesteia.

Sistemul de propulsie al lui Hyundai Intrado utilizează baterii litiu-ion de nouă generaţie, cu o capacitate de stocare de 36 kWh. Cu un plin de hidrogen, care durează doar câteva minute, vehiculul ar putea parcurge 600 km.

E curios şi designul modelului, cu forme agresive şi îndrăzneţe. Creatorii săi spun, însă, că formele conceptului nu reprezintă decât o evoluţie a actualului limbaj de design, axat spre minimalism şi forme aerodinamice. E interesant să descoperim şi faptul că denumirea Intrado e aplicată părţii inferioare a unei aripi de avion, care asigură forţa de elevare necesară zborului. Maşinile, însă, au nevoie de forţă de apăsare, în locul celei de elevare... Cel mai probabil, cei de la Hyundai au ales un termen din aeronautică pentru a da un sens inspiraţiilor de design ale maşinii, cu multe tangenţe cu aparatele de zbor. Ce spuneţi, v-ar plăcea un crossover de serie cu un design similar?
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (4 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter