Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Modelele hibride Toyota ar putea fi reîncărcate wireless în curând

27 Februarie 2014 - 10:37
Ilie Toma
Modelele hibride Toyota ar putea fi reîncărcate wireless în curând
Să poţi reîncărca un vehicul electric sau unul plug-in hibrid cu electricitate fără măcar să existe nevoia cuplării unui cablu într-o priză... Ce frumos ar fi!

Studii şi cercetări despre eventuale tehnologii de reîncărcare wireless există demult, însă cei de la Toyota au decis că a venit timpul de a trece la acţiuni şi au anunţat startul testărilor acestei tehnologii începând cu ultimele zile ale lunii februarie. Testele ample vor avea loc în Japonia şi vor permite perfecţionarea tehnologiei în funcţie de observaţiile din viaţa reală, pentru ca mai apoi noua tehnologie să fie implementată pe modelele de serie Toyota şi Lexus.

Tehnologia foloseşte rezonanţa magnetică pentru a induce fluxuri de energie în sistemul de baterii ale maşinii. Provocările acestui tip de transmitere energetică sunt pierderile de energie care pot interveni la cele mai mici schimbări ale poziţiei punctului de transmitere şi cel de recepţie, însă inginerii Toyota ne asigură că au fost perfect conştienţi că în viaţa reală alinierea perfectă a celor două puncte va fi puţin probabilă, de asta au adaptat tehnologia pentru a face faţă cu bine acestor variaţii fără pierderi semnificative de energie. Totuşi, pentru a se asigura o eficienţă cât mai bună, Toyota a dezvoltat şi o versiune specială a unui sistem de ghidare la parcare, care va ajuta şoferul să direcţioneze maşina cât mai corect şi mai aproape de punctul de încărcare, montat la sol.

Testele lansate acum de Toyota vor dura cel puţin un an şi vor observa satisfacţia oamenilor din grupul de test, care vor folosi această tehnologie, rata de erori de aliniere, uşurinţa de folosire, performanţele de încărcare a bateriilor, precum şi comoditatea încărcărilor programate din timp.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter