Noul MINI va fi produs şi în Olanda, la VDL NedCar, fosta uzină a celor de la Mitsubishi
17 Februarie 2014, 15:33
Acum mai bine de un an, cei de la Mitsubishi au renunţat la unica lor uzină de pe teritoriul Europei, din cauza volumelor mici de vânzări de pe bătrânul continent. Uzina olandeză NedCar din oraşul Born a fost expusă la vânzare pentru o sumă simbolică de 1 euro pentru cei ce aveau să-şi asume responsabilitatea menţinerii funcţionării ei şi evitării concedierii angajaţilor. În decembrie 2012 uzina a fost cumpărată de un gigant industrial olandez, producător de caroserii şi componente pentru cele mai diverse vehicule, VDL Group, schimbându-şi şi numele în VDL NedCar.
Acum uzina primeşte un nou suflu de viaţă, graţie unui contract sonor de asamblare a noii generaţii MINI Hatch pentru BMW Group. Nu, nu e vorba de mutarea producţiei micuţului model britanic din Regatul Unit în Olanda, ci de suplinirea ei cu ajutorul celor de la VDL NedCar. BMW Group are nevoie de acest parteneriat flexibil pentru a-şi asigura creşterea volumului de producţie pentru MINI, or, uzina din Oxford, care asamblează în prezent cea mai mare parte a modelelor MINI are o capacitate de numai 260,000 de unităţi anual. Anul trecut, spre exemplu – un an de sfârşit de carieră pentru
generaţia anterioară MINI Hatch – au fost produse peste 313 mii de unităţi MINI, dintre care aproape 176 mii în Oxford, şi alte 125 mii de exemplare Countryman şi Paceman la uzina din Graz a celor de la Magna-Steyr. De la relansarea mărcii britanice sub umbrela BMW Group în 2001, au fost produse aproape 2.8 milioane de exemplare MINI.

Producţia MINI în Olanda va începe în vara acestui an.
PiataAuto.mdIlie Toma
1
2,001
COMENTARII (1)
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 17 Februarie 2014 - 20:55
Makar si in Pakistan... :D
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!