Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Premieră: Citroen C5 CrossTourer, un nou break cu capacităţi sporite de trecere

20 Februarie 2014 - 08:25
Ilie Toma
Premieră: Citroen C5 CrossTourer, un nou break cu capacităţi sporite de trecere
Eh, iată că trendul break-urilor cu capacităţi sporite de trecere pare să ia tot mai mult amploare în ultimii doi ani, deşi acestea încă nu înregistrează cifre extraordinare de vânzări. Totuşi, în lumina unor proaspete apariţii în acest segment, precum Volkswagen Passat Alltrack, Peugeot 508 RHX şi Opel Insignia Country Tourer, Citroen n-a putut rezista tentaţiei şi lansează propria creaţie în acest segment. Şi trebuie să recunoaştem că ingredientele noul Citroen C5 CrossTourer sunt cât se poate de interesante!

În primul rând, e interesantă aplicarea protecţiilor din plastic pe partea inferioară a caroseriei. Acestea sunt extrem de discrete, francezii vrând parcă să-i păstreze o eleganţă mult mai consistentă modelului, pentru a-l detaşa de brutalitatea concurenţilor. Fireşte, garda la sol a fost crescută, dar nu foarte mult – cu doar 15 mm. Mai mult ca atât, la versiunile dotate cu suspensie Hydractive, suspensia îşi coboară garda la sol la viteze de peste 70 km/h până la cea identică break-ului C5, astfel încât maşina va avea o ţinută rutieră aproape identică break-ului standard din familia C5. Şi asta ca să nu mai vorbim de înseşi prezenţa suspensiei „fluide” Hydractive ca opţiune, care va garanta un confort desăvârşit la bord. Şi tot el, confortul desăvârşit, va putea fi completat de opţiuni precum scaunul şoferului cu masaj.

Ajustările suspensiei Hydractive merg şi mai departe, ridicând garda la sol la viteze mici, pentru capacităţi mai bune de trecere. Un element pe care Citroen C5 CrossTourer nu-l are, deşi concurenţii săi îi au, e un sistem de tracţiune integrală. În schimb, modelul francez vrea să compenseze această deficienţă cu un sistem de control al tracţiunii ajustat pentru performanţe mai bune de offroad, noroi şi zăpadă.

Noul model francez va putea primi doar motoare diesel cu puteri cuprinse între 115 CP şi 200 CP. La el acasă, în Franţa, Citroen C5 CrossTourer are un preţ de start anunţat de 31,950 euro. Debutul public al modelului va avea loc la Salonul Auto de la Geneva.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (9 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter