Premieră: Ford Focus facelift
24 Februarie 2014, 13:49
Ford Focus a primit o împrospătare de mijloc de carieră, care i-a adus renumita faţă „Aston Martin” a modelelor actuale ale ovalului albastru. De actualizări beneficiază exteriorul şi interiorul, dar şi substratul tehnic.
Schimbările la exterior au atins şi blocurile optice spate, care au devenit mai subţiri şi mai armonioase, acestea determinând schimbări şi ale hayonului şi barei de protecţie. Mai puţine schimbări a suferit posteriorul break-ului Focus, aici fiind modificată doar structura interioară a blocurilor optice.
Interiorul a devenit mai ergonomic, în mare parte datorită modificării designului consolei centrale. Aceasta a spus adio formelor de sisteme stereo
ale anilor 2000 şi a adoptat un design modern, integrând şi noul sistem multimedia MyFord Touch. Tunelul central a fost şi el modificat, mutând levierul transmisiei un pic mai spre spate, lăsând astfel loc pentru mici spaţii practice de depozitare în faţă. Un ultim ton e dat de noul volan multifuncţional cu trei spiţe.
Creatorii modelului ne asigură că a fost îmbunătăţită substanţial izolarea fonică a maşinii, graţie îngroşării geamurilor, montării unei căptuşeli mai calitative a podelei, dar şi izolării mai bune a compartimentului motor.
Sub capota modelului vor fi
disponibile noi motoare. Va exista un
nou motor EcoBoost de 1.5 litri pe
benzină, care va putea livra fie
150 CP, fie 180 CP. De
asemenea, îşi face apariţia şi un nou diesel de 1.5 litri, cu puteri de 95 CP şi 120 CP. A fost perfecţionat şi motorul de 1.0 litri, în 3 cilindri.
Inginerii Ford au mai efectuat retuşări la şasiul modelului, rigidizând suspensia faţă şi recalibrând amortizoarele, pentru o manevrabilitate mai bună.
PiataAuto.mdIlie Toma
2
2,759
GALERIE FOTO (28 IMAGINI)
COMENTARII (4)
Vetrici
Chişinău
la 24 Februarie 2014 - 17:21
a devenit mai elegantă și mai agresivă în același timp.
o mașină foarte reușită.
0
1
xenomorph
Piteşti, România
la 24 Februarie 2014 - 17:36
Dupa parerea mea e cea mai reusita masina din segmentul compact.Arata bine,iar propulsoarele sunt foarte bune,mai ales cele din gama Ecoboost.Focus a fost cea mai vanduta masina din lume in 2012 si 2013,probabil isi va pastra coroana in continuare.
0
0
Igor
Chişinău
la 24 Februarie 2014 - 17:51
asta se cheama hai si o face Aston Martin din Ford englezesc... :) nu m-as mira sa-l vad in urmatorul film James Bond pe Ford Mondeo :D
1
0
Robert
Bucureşti, România
la 25 Februarie 2014 - 13:22
O alternativa interesanta in acest segment. Cu toate astea, noua Mazda 3 ramane o achizitie si mai promitatoare in acest segment fiind totodata si o masina noua, imbinand cateva dotari unicate pentru clasa din care face parte, gen : HUD, BSM , Adaptive Cruise Control , stem de sonorizare premium BOSE cu 10 difuzoare inclusiv subwoofer si alte dotari care fac ca acest model sa aspire ca un vehicul premium.

Toate cele bune !
1
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!