Premieră: Renault Twingo, micuţul urban cu tracţiune spate
17 Februarie 2014, 08:26
În timp ce BMW anunţă
lansarea primul model din istoria
sa care adoptă tracţiunea faţă, Renault face exact opusul, anunţând un nou model urban compact cu tracţiune spate! Bine, în cazul Renault, au mai existat foarte demult modele cu punte spate motrice, dar acum vorbim de cel mai compact model modern al gamei – de noua generaţie Renault Twingo.
Senzaţionalul are, însă, şi o explicaţie raţională. E vorba de colaborarea celor de la Daimler şi a celor de la Renault, pe baza căreia germanii au primit platforma lui Kangoo pentru Citan, dar şi motoare diesel pentru modelele compacte. A venit şi timpul francezilor să primească ceva din toată afacerea.
Ei primesc acum o nouă platformă tehnică, folosită pentru viitoarele modele smart! De aici şi tracţiunea spate a lui Twingo. De aici şi montarea motorului în spate, în apropierea punţii de acolo, montare tradiţională pentru modelele smart!

Francezii nu dezvăluie deocamdată detalii despre motorul poziţionat acolo, însă zvonurile şoptesc ceva despre un propulsor turboaspirat în 3 cilindri, cu o cilindree mai mică de 1.0 litri. Să fie vorba despre o adaptare a motorului
0.9 TCe? Prezenţa gurilor de ventilare în bara frontală de protecţie ne sugerează că radiatoarele de răcire a motorului vor fi poziţionate în faţă. Poziţionarea motorului în spate va aduce şi un alt avantaj important pentru o micuţă urbană – asigurarea unui unghi foarte mare de întoarcere a roţilor faţă şi implicit a unei raze de bracaj foarte mici. Acum roţile faţă nu mai sunt ţinute în frâu de semiaxe, deci un unghi foarte mare de întoarcere a devenit posibil.
Manevrabilitatea micuţei va fi asigurată şi de roţi de calibraj diferit pe cele două punţi, roţile de pe puntea spate fiind mai late decât cele de pe puntea frontală. Designul noului Renault Twingo e inspirat din concepte precum Twin’Z şi Twin’Run, condimentate cu arome istorice, preluate de pe Renault 5 Turbo şi Clio V6. Astfel, noul model Renault are acum toate ingredientele necesare pentru a concura cu Fiat 500 şi MINI.
Francezii nu publică deocamdată imagini cu interiorul noului model, dar acestea vor deveni disponibile foarte curând, întrucât debutul public al lui Twingo va avea loc la Salonul Auto de la Geneva, peste mai mai puţin de 3 săptămâni.
PiataAuto.mdIlie Toma
5
2,406
GALERIE FOTO (14 IMAGINI)
COMENTARII (3)
asdfasdfas
Altai, Mongolia
la 17 Februarie 2014 - 09:43
hmm, interesant :D
0
2
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 17 Februarie 2014 - 21:08
Usile din spate in stil Alfa Romeo se deschid... ideia e buna ku motorashul pe spate, vedem ce va iesi la final si ku mse va arata in practika acest experiment :)
0
1
Robert
Bucureşti, România
la 18 Februarie 2014 - 00:54
La Twingo m-a impresionat placut de fiecaredata anumite elementele de design care-ti aduc mereu aminte de emblematicele modele Renault devenite legenda cat si originalitatea proprie din generatie in generatie. Din punctul meu de vedere noul Twingo arata excelent de bine si faptul ca ii s-a oferit de aceasta data varianta in 5 usi poate commbina foarte bine caracterul de citadina de oras practica cu cel de masina pentru tinerii care aleg un stil de condus mai dinamic.

Toate cele bune!
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!