Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

REPORTAJ SPECIAL: testăm unul din cele mai avansate înregistratoare video de pe piaţă – BlackVue DR550GW-2CH

18 Februarie 2014 - 10:30
Ilie Toma
REPORTAJ SPECIAL: testăm unul din cele mai avansate înregistratoare video de pe piaţă – BlackVue DR550GW-2CH
După ultimul reportaj cu un înregistrator testat, am primit mai multe mesaje de la vizitatorii noştri, în care, pe de o parte, unii ne cereau să testăm unul din cele mai ieftine înregistratoare de pe piaţă, iar de cealaltă parte alţii ne solicitau o probă cu unul din cele mai avansate înregistratoare din punct de vedere tehnologic, care ar putea filma simultan din două unghiuri în calitate maximă, în orice condiţii de luminozitate, şi s-ar putea conecta cu telefoanele mobile moderne pentru aplicaţii avansate. Ei bine, unul din cele mai avansate înregistratoare de pe piaţă e BlackVlue DR550GW-2CH, şi l-am pus la treabă într-o serie lungă de teste în cele mai diverse ore ale zilei, cu luminozitate diferite şi condiţii din cele mai variate. Să vedem ce-a ieşit!

O mică problemă a acestui tip de înregistrator, dar şi a altora similare, o reprezintă startul filmării dintr-o zonă în care nu există semnal GPS. La ultimul nostru review aţi observat, probabil, că cifra vitezei monentane se blocase la un moment dat şi nu se mai actualiza. Ei bine, asta se întâmplă dacă înregistratorul este pornit într-o parcare subterană sau într-un pasaj în care acesta nu dispune de semnal GPS. La revenirea în teren deschis, uneori device-ul eşuează în constatarea faptului că semnalul GPS există deja, de asta e bine să îi faceţi un restart într-un asemenea moment, pentru a vă asigura că ulterior toate datele călătoriei sunt înregistrate corect.

Modelul nostru filmează simultan în două canale. Adică există un dispozitiv care se montează pe parbriz, spre exemplu, şi un altul care se montează pe lunetă, pentru a filma şi zona din spatele maşinii. Nu vă faceţi griji, există un singur card de memorie, pe care sunt înregistrate cele două unghiuri sincronizate, dar în file-uri separate, cu denumiri care se deosebesc prin literele F şi R (Front şi Rear).

Ne-a fost foarte plăcut să constatăm avansul tehnologic al modelului în materie de conectivitate cu telefoane mobile „deştepte”. Pentru iPhone, de exemplu, există o aplicaţie gratuită, care poate fi descărcată şi care permite operarea tuturor setărilor avansate. De fapt, altfel decât printr-un telefon mobil nu veţi putea efectua setări avansate, precum durata filmuleţelor înregistrate, setarea corectă a timpului şi a fusului orar, sau chiar a modificării rezoluţiei de filmare. Mai mult ca atât, graţie unei conexiuni WiFi între cele două unităţi ale înregistratorului şi telefonului mobil, imaginea filmată poate fi transmisă în timp real pe telefonul mobil.

Modelul nostru filmează Full HD în faţă (1920x1080 px) şi HD în spate (1280x720). E oarecum logic, dacă ne gândim că rolul filmuleţelor din spate e mai degrabă unul de martor suplimentar.

Am filmat în perioadă de trecere a zilei spre seară, atunci când, de fapt, există cele mai mari provocări de adaptare la luminozitatea potrivită pentru înregistratoare. Trebuie să menţionăm că înregistratorul s-a descurcat foarte bine, însă, înregistrând clar situaţiile rutiere, inclusiv plăcuţele de înmatriculare ale maşinilor.

Apoi am probat funcţionarea lui şi într-o parcare subterană şi aici a trebuit să constatăm adaptarea rapidă de la lumina zilei la cea aproape nocturnă a unei parcări subterane. Înregistratorul se poate dovedi aici extrem de util pentru filmarea neghiobiilor unor şoferi mai puţin iscusiţi în spaţii înguste. Însă am vrut să punem la încercare înregistratorul şi într-o noapte adevărată, de oraş, unde bezna firească este pigmentată cu lumini intense ale vieţii urbane. Am observat că, atunci când ambianţa este mai luminată, înregistratorul trece la o temperatură mai caldă a filmării, iar când ambianţa este mai întunecoasă – la una mai rece, care ar putea capta mai bine siluetele din beznă.

Ochii noştri au fost orbiţi de unul din zecile de LED-uri stupide, instalate în intersecţiile Chişinăului. Dacă ziua acestea sunt agasante şi stupide, atunci noaptea acestea mai sunt şi de-a dreptul periculoase, orbind şoferii exact în intersecţii, acolo unde se presupune că ai nevoie de şi mai multă vizibilitate, pentru o dexteritate sporită. Domnule Primar, în calitate de conducători auto vă spunem că acestea sunt periculoase pentru siguranţa rutieră, şi vă rugăm să le scoateţi de acolo! Până şi înregistratorul video a captat aceste fluxuri luminoase orbitoare în direcţia celui de la volan!

Am circulat mai apoi şi pe străzi mai întunecoase ale Chişinăului şi am constatat că filmul înregistrat permite desluşirea clară a ambianţei importante din jur.

Am ieşit ulteriorşi la un traseu extra-urban, pe timp de noapte. Eram curioşi să monitorizăm calitatea filmării la o viteză mai mare, de traseu, şi în condiţii de lipsă a iluminării stradale. Calitatea rezultat ne-a întrecut aşteptările. A trebuit din nou să realizăm că cele mai avansate înregistratoare de pe piaţă se apropie astăzi, de calitatea de filmare a unor camere video cu pretenţii profesioniste. În fine, am încheiat filmările cu captarea unor ambuteiaje matinale. Aici filmarea zonei spate s-a dovedit a fi extrem de utilă, întrucât de multe ori anume în ambuteiaje se întâmplă mici tamponări .

La sfârşit, trebuie să vedem cât ar putea costa un asemnea model avansat pe piaţă. Distribuitorul oficial BlackVue în Moldova, ne-a anunţat că modelul DR550GW-2CH costă în 419 USD în ţara noastră. Nu e un preţ tocmai accesibil pentru cei mai mulţi dintre şoferi, dar modelul ăsta nu vine să fie o soluţie strict necesară, ci mai degrabă o soluţie foarte avansată pentru cei ce-şi doresc să beneficieze de funcţionalităţi mult mai avansate, pentru o monitorizare completă a situaţiei de trafic din jurul maşinii.

Pentru caracteristici tehnice exacte ale modelului testat de noi, consultaţii sau eventuale comenzi online, puteţi vizita site-ul distribuitorului oficial BlackVue în Moldova, www.blackvue.md.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
GALERIE FOTO (6 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter